in ,

En daar gaat weer 3,4 miljard….

Wat is het toch een bijzondere wereld: Volledig tegen de zin in van de overgrote meerderheid van Europa, de zeer grote meerderheid van (inclusief regering) en zelfs de meerderheid van de Europese politici, wordt een afperscontract afgesloten met Griekenland onder dreiging met tanks.

Wij Nederlandse belastingbetalers worden hiermee nu weer 5 miljard afhandig gemaakt om die euro's als schuld over te dragen in een kansloos plan aan Grieken die dat geld eigenlijk niet eens willen ontvangen. De Grieken moeten dat geld daarna immers weergaan afbetalen bovenop alle schulden die ze al hebben opgelopen. En het geld dat ze dan ‘krijgen' moet vervolgens verplicht gebruikt worden om een oude lening van de ECB af te betalen: poef – weer 3,4 miljard euro verdwenen. Die lening van de ECB die wij dus afbetalen kwam als resultaat van een vorige kansloze ‘redding', waarin de ECB ook geld had uitgeleend aan Griekenland. En ook met deze ‘redding' (in goede EU-traditie blijven de details uiteraard weer geheim voor de bevolking die de rekening moet betalen!) dringt de ECB weer meer schulden op aan Griekenland. Ondertussen loopt de totaalschuld uiteraard steeds verder op.

Maar dit verhaal wordt nog heel, heel vreemd. De Nederlandse overheid is in een mooie slapstick vertoning namelijk akkoord gegaan met de Griekse ‘redding' en we geven daardoor nu 5 miljard Nederlandse euro's weg zonder dat we die ooit gaan terugzien! Eens kijken of ik goed begrijp hoe we vandaag precies die ruim 145.000 modale jaarsalarissen hebben weggeven:

Het verhaal is vreemd

Het is allereerst natuurlijk te zot voor woorden, met nieuwe opgedrongen leningen verplicht oude leningen bij banken gaan afbetalen. Zeker gezien dat de ECB nu bezig is om heel veel nieuw geld (1,1 biljoen euro) de economie in te pompen. Ook nu nog pompt de ECB elke maand tot 60 miljard euro de Europese economie (beter gezegd: de uitsluitend zichzelf verrijkende financiële sector) in om vervolgens via een omweg weer 3,4 miljard euro terug te eisen van Griekenland. Wij (de rest van de eurozone) moeten nu deze 3,4 miljard nu dus gaan betalen aan de ECB.

Weet daarbij dat de ECB alléén Griekenland had uitgesloten in hun 1 biljoen euro aan monetaire verruiming. Omdat Syriza werd verkozen tegen de wens van Draghi in, verklaarde Draghi Griekse overheidsobligaties als afvalproduct (junkbonds) en werd daarmee Griekenland kundig buitengesloten van al het gratis geld. Terwijl juist Griekenland het zo hard nodig had. Ook hier weer een knap staaltje afpersen! En de eerste afbetaling na de ‘redding' is dus naar deze zelfde ECB.

Het wordt vreemder

Maar het wordt mooier. Het doldrieste ‘reddings'-plan is bekokstoofd door o.a. MinFin Schauble (DE) en neoliberaal MinFin en Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem (PvdA, voor wat dat waard is) met een glanzende rol van Rutte met extra druk op het juiste/verkeerde moment. Dit terwijl zowel (bijvoorbeeld Merkel) als Nederland eigenlijk tegen is. De bevolkingen willen uiteraard niet hun zuurverdiende miljarden in een bij voorbaat reeds kansloos plan storten. Zelfs Dijsselbloem zelf gaf immers al aan dat we ons geld heel wel waarschijnlijk gewoon kwijt zijn. Uiteraard krijgen we nu geen enkele keuze hierin. De Duitse overheid gaat akkoord en Nederlandse is ook akkoord gegaan. Maar de manier waarop is weer een giller.

Giller!

De Nederlandse overheid moest dus akkoord gaan, de EU is immers alternatiefloos. Het gewenste akkoord betekent een meerderheid verzamelen in de kamer, en dat is dus reeds feit wanneer beide regerende fracties akkoord gaan. En omdat zowel Dijsselbloem (PvdA) als Rutte (VVD) een cruciale rol speelde in EU-verband om dit afperscontract met Griekenland af te dwingen, is de meerderheid in de kamer reeds per definitie gegarandeerd.

Zowel Griekenland als Nederland kregen geen keuze: De Dijs (PvdA) en Rutte (VVD) dramde weer door. Alles kan en moet immers als het gaat over de EU. Ook ‘ratificatie' van de Nederlandse overheid is dus geen enkel probleem. Nog iets over een wassen neus? Dit is natuurlijk geen vorm van inspraak in een democratie, de EU betreft een democratie zonder enige demos maar met heel veel krateo.

De VVD-show in Rutte-stijl(TM)

Toen kwam dus de show van VVD. Na uitgebreid overleg kwam gisteren alvast het woord: VVD stemt voor, dat dit detail van te voren maar duidelijk is voor een ieder. Tijdens het debat vandaag had MinPres Rutte uiteraard geen recht om te spreken namens VVD. VVD Fractievoorzitter Zijlstra was zeer opvallend afwezig, dus zijn we ondertussen bij #3 aangekomen. (Harbers) En die wist met strak gezicht te verkondigen dat VVD eigenlijk tegen was, maar toch uit -strategische overwegingen met tegenzin instemde. De onzin!! Je stemt tegen of je stemt voor, en VVD stemde duidelijk voor en dit soort red-de-bankiers constructies normaliter ook gewenst door VVDers. Goed: Voor gestemd dan en klaar, broek ophalen en verder geen gel*l meer. Toch probeert VVD met dit soort onzindelijke uitspraken de stemmers op de hand te houden, in 100% Rutte-stijl(TM) uiteraard.

Er was één VVDer die mocht/durfde en trouwens netjes ook vooraf toestemming had gevraagd én had gekregen. De rest van de VVD stemt uiteraard gewoon voor, precies zoals ze werd verteld. Maar uitsluitend alleen om de imago-schade te beperken komen ze met de poppenkast/theater onzin over eigenlijk willen tegenstemmen. Speciaal voor de bühne, Den Haag als theaterproductie met het grote fopdebat. En op basis van dit fopdebat storten we dus 5 miljard euro – ruim 145.000 modale jaarsalarissen mét zomertoeslag – in het het zwarte gat. Zucht.

Maar het kan nog erger: het

Hoewel De Dijs en MinPres Mark Rutte dus met behulp van EU-fan Pechthold (en hun gezamenlijke VVD66-handlangers) gewoon door kunnen met hun plan, stemde CDA, GroenLinks, Partij van de Dieren en de overige partijen dus tegen. Met de VVD die eigenlijk tegen was, is de meerderheid van de dus gewoon tegen de vijf nieuwe Nederlandse miljarden die we in het Griekse zwarte gat moeten gooien.

Het was echter bijzonder dat de Eurofielen partij CDA en Groenlinks tegen stemden, omdat CDA en GroenLinks ook fan zijn. Herinner Balkenende (CDA) die ons veel EU machtsoverdracht bracht, maar vooral ook Jan Kees de Jager (CDA) die als MinFin de vorige Nederlandse miljarden overboekte naar het zwarte gat, en het verkocht als ‘we krijgen het terug, mét rente! Daar ga ik absoluut vanuit.‘ Haha, leugens weer. En niet dus,dat geld is reeds weg!

Dat CDA en GroenLinks nu tegenstemmen doen ze vooral voor het imago, het is slechts poppenkast voor de kijkers thuis. Wel wetende dat de voorstemmers van PvdA en VVD reeds al voldoende zijn om de lening te bekrachtigen, en ze dus hoe-dan-ook hun zin al zouden krijgen en dus konden veilig scoren voor de kijkers thuis door tegen te stemmen.

Tsipras zelf treedt ondertussen vast maar af, want ook deze ‘redding' is uiteraard volledig kansloos. Maar… wij brave Nederlanders sturen er toch gewoon weer vijf Nederlandse gemeenschapsmiljarden (€5.000.000.000) achteraan! U kunt de lastenverzwaringen hiervoor alvast weer tegemoet zien en de bankiers zijn u uiteraard dankbaar voor uw geld.

En als afsluiter gaat Dijsselbloem nog verontwaardigd zitten doen!

En nu als afsluiter, was De Dijs in het nieuws, dat hij was teleurgesteld in het CDA en Groenlinks. Wat is De Dijs toch geweldig niet? Hij bedenkt als EU-voorzitter een kansloos plan voor Griekenland, drukt dat door tegen de expliciet uitgesproken wens van de meerderheid van de Grieken. Krijgt deze gift van 5 miljard daarna ook nog door de Tweede Kamer terwijl slechts een grote minderheid van de tweede kamer (eigenlijk alleen nivelleerpartij PvdA en de eurofielenpartij van D66) enthousiast is over dit plan. En dan is De Dijs NOG teleurgesteld ook. Hoe durft hij!

De meerderheid van de bevolking is tegen – het is immers 145.000 (NL) jaarsalarissen aan geld weggegooid en het betekent immer meer (GR) schulden – en de meerderheid van de tweede kamer wil het eigenlijk niet, maar toch gaat dit door. Want wat Brussel zegt, dat moet. En dit alles heet dan een democratie terwijl feitelijk de enige wet die van kracht is luidt: De wil van het bankierskartel is alternatiefloos wet voor Nederlandse bevolking.

Oh, en heel expliciet uitgesproken verkiezingsbeloften breken kan gewoon zonder verdere gevolgen voor de regering of de MinPres die bewust daarmee loog specifiek voor het winnen van stemmen. Hij heeft zelfs het lef om zijn bewust gemaakt verkiezingsbelofte-leugens als landsbelang te bestempelen! Hij loog dus gewoon tegen ons voor onze eigen bestwil. En klaar, over tot de orde van de dag.

Kansloos

Een fopdebat in een schijndemocratie, over een ongewenste ‘redding' die miljarden kansloos doet verdwijnen in het niets, onder leiding van een minister president die liegt alsof het gedrukt staat. Mooi man, die Nederlandse democratie anno 2015.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beroepsgeheim voor 60 eurocent te koop

Weg met digitalisering: Duitsers beschadigen massaal RFID chip op ID kaart