in , , , , ,

En daar gaat weer 360 miljard – ECB deelt nu 1,5 biljoen euro uit!

776634b66bbf7b60ec09913c 640 euro1

Ja, de bankiers zijn gul… voor zichzelf. Nieuwe maand, nieuwe kansen! Door ‘groot succes‘ is het ‘stimuleringsprogramma‘ namelijk verlengd. Waar ECB eindbaas Draghi tot voor kort nog 1,1 biljoen (1140 miljard) euro wilde weggeven aan investeerders en bankiers, is dat nu opgehoogd naar 1,5 biljoen euro. De aanleiding? De inflatie (waardevermindering van de euro) is te laag! U weet, in de EU wordt goed gezorgd voor de financiële sector, die krijgen dus helikopterladingen gratis geld ter beschikking. U merkt die verbetering natuurlijk nu ook al in uw portemonnee! (NOT, het tegenovergestelde geldt voor de samenleving, leven wordt duurder.)

Mooi man… 360 miljard meer casino-geld én de maandelijks uitkering (60 miljard per maand, voor hen dus wel een basisinkomen) voor investeerders en bankiers gaat weer een half jaar langer door. Mooi toch, lekker mogen door feesten? Nou: niet dus, blijkt. De financiële sector verwachtte nog heel veel meer cadeautjes van Sint Draghi. De bankiers en investeerders waren zelfs teleurgesteld! De beurzen dipte dus flink. Nu.nl noemde dit grootse cadeau van 360 miljard zelfs een ‘misser‘ omdat veels te klein:

Donderdag kondigde de centrale bank wel nieuwe stappen aan, maar die waren minder omvangrijk dan de financiële markten voorzagen. Zware verliezen op de Europese aandelenbeurzen waren het gevolg.

Het ‘stimuleringsprogramma’

Dat was dus weer 360 miljard… te weinig voor de financiële sector, zoveel te weinig zelfs dat het als ‘misser’ wordt gezien. Denk daar eens over na… Het beleid werkt nu dus al averechts! De banken en de financiële sector zijn een alles opzuigend zwart geldgat geworden, een put die niet is te dempen. Maar dat mag de ‘stimulering’-pret niet drukken, dus…

Daar gaat weer 360 miljard euro meer gratis geld, deposito rente nog verder negatief (nu -0,3%) en de herfinancieringsrente naar 0,05%. Als je het als bank niet al gratis krijgt in ruil voor ongewenste leningen en slecht lopende staatsobligaties, dan is het geld wel nagenoeg gratis te lenen… Uiteraard gaat deze stimulering niet naar de samenleving maar is het uitsluitend en alleen bestemd voor de financiële sector, in de hoop dat het door druppelt naar de samenleving. Het fenomeen van Trickle-Down Economics, reeds bewezen compleet falend in de VS:

trickle-down-economics

De investeerders en bankiers worden door het ‘stimuleringsprogramma’ uiteraard steeds rijker en rijker, het geld stroomt van de ECB immers direct naar hen. Lang leve de bankenunie! De rest – de samenleving dus, onderaan de piramide – heeft het uiteraard minder goed. Het geld bereikt hen nagenoeg niet. Het geld stroomt naar de financiële beurzen en daar blijft het vervolgens – in de financiële sector.

Geld opnemen uit de toekomst

De euro wordt echter wel immer minder waard (nieuwe diepte records) en dat kleine beetjeingebeelde economische vooruitgang komt dus puur en alleen door uitholling van de samenleving, door inflatie (voor bankiers) en door deflatie (voor de samenleving). Ook ging gisteren de deposito rente weer verder omlaag (verder negatief dus), dus uw spaarrente zal ook verder richting nul gaan. Uw arbeid is niets meer waard volgens de ECB.

Vergeet niet, wanneer de ECB geld creëert uit het niets zoals met dit programma, creëert het geld door inflatie teweeg te brengen. Dit is het bekende afromen van de samenleving, de ECB steelt hier feitelijk waarde uit uw bank en portemonnee om dit mogelijk te maken.De ECB neemt het dus op uit uw eigen toekomst, en geeft het aan de financiële sector zonder verdere eisen te stellen.

qeJa ze hopen dat hun bankiers het vervolgens doorlenen, maar die eisen stellen ze expliciet niet bij hun gulle giften. Ondertussen blaast de zeepbel van het valse geld steeds verder op.

Aanschouw de cirkel

De euro in uw toekomst wordt dus immer minder waard, u heeft daardoor dus meereuro’s nodig om rond te komen. Maar krijgt u die ook? Gaat uw salaris omhoog? Of gaat die juist omlaag door de slechte economie, ontslagen, minder banen en toegenomen concurrentie voor die banen die nog ontstaan. Huishoudens gaan beknibbelen op uitgaven, de economie verslechtert. Door verslechtering van de economie komt er weer meer ‘stimulerings’-beleid, dit leidt tot verdere uitholling van de samenleving en de cirkel is weer rond.

Er is door het gratis-geld-beleid van de ECB sprake van een groeiende splitsing (bifurcatie) tussen bankensector en de rest van de samenleving. Maar let op, de ECB heeft de oplossing voor u paraat:

Voordeel: Goedkoper geld lenen!!!!

Gelukkig kunt u door ECB-beleid nu wel goedkoper lenen! Die anderhalf biljoen euro’s zouden (zogezegd) ingezet moeten worden voor leningen (= schulden) aan de bevolking, en die moeten dan dus ook betaald gaan worden door uw gezin en de overige huishoudens in Europa.

En we weten ondertussen: Schulden en leningen zijn dodelijk. Leningen betreffen ook geld opgenomen uit de toekomst. Mede door te hoge leningen uit het verleden is de economie nu wat het is… Bubbels op de beurs, spaarders de sjaak. De ECB maakt het beter voor bankiers en slechter voor de samenleving. Alleen de bankiers tellen in EU, dus gaat dit beleid gewoon door.

De financiële problematiek in uw gezin groeit dus gestaag verder door de inzet van de ECB. Het is de prijs van de euro, en vergis je niet: die prijs is hoog.

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4307701690 5aaae5b103 broken euro

Veel Nederlanders (1 op 5) hebben onhoudbare schulden

bado flag

Alarm: Europese Commissie wil Europese regering worden