in , ,

En daar gaat weer 4,7 miljard Nederlandse belastingeuro’s het zwarte gat in

U heeft het ongetwijfeld kunnen lezen, onder hoge druk en afpersing van de EU, de ECB en het IMF is Griekenland gezwicht voor nieuwe schulden/leningen. De Griekse en bevolking krijgt minstens 86 miljard nieuwe schulden opgedrongen.

Het akkoord dat is bereikt, vraagt striktere bezuinigingsmaatregelen van de Grieken dan de voorstellen die ze vorige week nog afwezen in een referendum.

Nadat de Griekse banken al twee weken potdicht zaten restte de Griekse regering kennelijk weinig alternatieve opties. Na een pijnbankbehandeling als voorbeeld voor landen als Spanje, moest de Griekse regering uiteindelijk dan toch hun ziel verkopen. Het opstapelen van schulden kent dus weer geen einde, en de leverage die de EU heeft op de Griekse overheid blijft zo dus immer verder groeien.

Nadat Nederland eerder al constateerde vele gemeenschapsmiljarden kwijt geraakt te zijn in het spel rond Griekenland, miljarden die dus zeker niet terugkomen en al helemaal niet met Rente, gaat er nu weer 4,7 miljard Nederlandse samenlevingseuro's naar Griekenland! Nederland is 5,7% aandeelhouder van het ESM, en het ESM moet nu minstens 86 miljard betalen. Snel rekenend mag Nederland nu dus binnen 7 dagen 4,7 miljard euro van ons gemeenschapsgeld overmaken.

Ik zie de volgende lastenverzwaring van verkiezingsbelofte-breker Rutte in ieder geval alvast tegemoet, want dat is immers het enige antwoord dat Kabinet Rutte en zijn Europese collega's kennen en resteren gevat als we allen zijn in het keurslijf van de EU: elk restje sociale zekerheid moet gesloopt worden.

Geld dat niet naar de noodlijdende Grieken gaat

En ik zeg dat het geld gaat naar Griekenland, maar 90% tot 95% van onze Nederlandse samenlevingseuro's gaan gewoon weer naar Noord Europese banken als verkapte bail-out. Want we redden niet de Griekse inwoner met dit geld… Nee, we redden uitsluitend de Noord Europese bankiers die veel slechte investeringen deden en die hun investeringen nu boven alles niet willen afschrijven. Het ondernemersrisico van bankiers werd en wordt dus verlegd naar de Griekse overheid en vooral de Griekse burger. En van daar weer naar onder andere de Nederlandse overheid en Nederlandse betaler. De schulden worden uitgesmeerd over heel de EU.

Tsipras moet uiterlijk woensdag een aantal hervormingen door het Griekse parlement loodsen, onder meer van de pensioenen en de .

De Griekse burger is het slachtoffer geworden van de bankiersverheerlijking van de Europese Commissie. Want hoewel Rutte hier sociale pijn moet toebrengen van de EU, geldt dat uiteraard al helemaal voor de Grieken. Hun pensioenen gaan hierdoor weerverder omlaag, de BTW verder omhoog, hun uitzichtloze situatie wordt nog uitzichtlozer, hun publieke werken worden weer verder verpatst voor een prikkie aan de grootste multinationals, etc.

De Grieken worden met deze nieuwe overeenkomst weer in de uitverkoop gegooid met immer groeiende sociale pijn, zelfs tegen hun recente referendum in. En de sociale pijn is in Griekenland reeds groot, en duidelijk nog immer groeiend.

Goed geld na slecht geld

Nu is het een ieder duidelijk dat Griekenland geld nodig heeft, maar deze nieuwe overeenkomst verandert helemaal niets in de slopende dynamiek die Griekenland ten gronde richt. De neerwaartse spiraal wordt namelijk op geen enkele manier doorbroken. Dit noodplan biedt Griekenland feitelijk geen enkel uitzicht. Dit voor Griekenland eigenlijk ongewenste noodpakket, zeker voor de burgers, is het resultaat van keiharde afpersing door het IMF, de EU en de ECB. En de Griekse overheid is gezwicht. Dat kon ook niet anders, als je zag hoe hoog de trojka de druk wist op te voeren.

Het prachtige resultaat van de harde onderhandelingen is dat we nu dus weer 4,7 miljard Nederlandse euro's gooien in een zwarte gat, na de de vele miljarden na die we daar reeds met Noodplan 1 en 2 in hebben weggetoverd. Met als resultaat dat we over maximaal twee jaar gewoon weer opnieuw gemeenschapsmiljarden in het zwarte bankiersgat mogen gooien.

Er verandert met deze overeenkomst helemaal niets, het is uitstelgedrag waarmee de problemen blijven groeien. De Griekse problemen zijn toegenomen door deze overeenkomst, niet afgenomen. De Griekse problemen zijn nu groter dan tijdens de eerste ‘redding'. Daarom zien we ook dit geld (4,7 miljard NL euro's) nooit meer terug.

De EU: Bewust Kansloos

De kansloosheid van de EU spreekt steeds weer boekdelen. Waarom zou Griekenland de problemen toch niet te boven komen, hè? En waarom gaat het toch steeds zo slecht met de Europese economie? Waarom moet Rutte steeds de sociale zekerheid verder slopen?

De Europese ‘instituties' willen niet Griekenland redden, maar het kapitaal van de multinationals. De Griekse regering wordt een gebrek aan hervormingen verweten, maar tegelijk werd een Griekse die belastingontwijking van multinationals aanpakt, door de Europese onderhandelaars tegengehouden. De waarheid is dat de trojka de belastingen op grote multinationals wil verhinderen en de belastingen op lokale bedrijven verhogen.

De nul-belasting van grote multinationals en de Lagarde-lijst blijkt weer heilig verklaard door de EU, en uiteraard moeten ook tijdens het faillissement van Griekenland de wapenaankopen door Griekenland van Duits, Nederlands en Frans materieel gewoon doorgaan!

Het spel is volledig duidelijk voor een ieder die een beetje oplet, maar zolang de grootste bankiers en investeerders in de EU heilig verklaard blijven en de inwoner van de door de EU bezette gebieden het aangeschoten wild, gaat er uiteraard niets veranderen en blijven we met de EU in de vicieuze cirkel naar de totale bodem. Dit geldt ook voor Nederland, want waar toveren wij die 4,7 miljard nu weer vandaan denkt u? Gewoon uit uw broekzak.

De Held van Stagnatie heeft gesproken

De Held van Stagnatie heeft gesproken. De heeft zijn bewust dodelijke werking weer netjes uitgevoerd zoals gepland, en de Europese burger verliest dus weer keihard. Elke Europeaan in de EU moet een schuldslaaf worden, en Griekenland dient als voorbeeld en schulden als middel. Het is weer een mooi resultaat voor de eurocraten en multinationals.

De EU maakt meer kapot dan u lief is.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

Woedende reacties Griekse politici en media

Griekse politici en media reageerden maandag furieus op het akkoord dat na een marathonvergadering werd gepresenteerd. De houding van met name , maar ook de overige eurolanden en instanties werd veelvuldig vergeleken met het naziregime en de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme.

,,Griekenland wordt gewaterboard door de Europese leiders”, zei een woordvoerder van de regeringscoalitie tegen tv-zender ANT1. Hij beschuldigde Duitsland er van Europa voor de derde keer in een eeuw in stukken te scheuren. De rechtse krant Demokratia maakte het wel heel bont en kopte ‘Griekenland in Auschwitz'. Meer gematigde bladen, zoals de grote krant Ta Nea, hielden het op ‘Gordiaanse knoop'.
Onder de noemer #ThisIsACoup spuwden talloze mensen op Twitter ziedende reacties. De Griekse minister van Defensie Panos Kammenos richtte zijn pijlen op Duitsland en stelde dat ,,ze ons naar de knoppen willen helpen”.

Lees verder via: Europa Nu

Agreekment

Na een marathonvergadering van bijna zeventien uur is er ‘een agreekment' bereikt, zoals EU-president Donald Tusk zei. De Duitse bondskanselier liet weten dat er de komende drie jaar 82 tot 86 miljard wordt uitgetrokken voor Griekenland.

De Volkskrant zette de belangrijkste punten uit de overeenkomst op een rijtje

Er gaat 82 tot 86 miljard naar Griekenland

Voor de Nee van de Grieken was het bedrag 50 Miljard en nu na de nee ineens 86 Miljard. Zo blijkt wel weer stemmen heeft geen zin, ook niet bij een referendum!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Complot gekkies hebben weer gelijk : IJstijd

Baantje betaald door de NL burgers: Dijsselbloem is herkozen als eurogroepvoorzitter