in ,

En hierdoor gaat het dus fout #sheeple: Nederlanders kijken massaal televisie

Van alle media besteden we verreweg de meeste tijd aan het kijken, bijna 3 uur per dag. Aan besteden we 103 minuten per dag middels het browsen, , mailen maar ook gamen en luisteren naar muziek.

Hier bovenop komt nog eens 18 minuten per dag waarin we via internet TV kijken, radio luisteren en tijdschriften lezen. Dit zijn enkele conclusies uit de extra analyses die SPOT door René van Beers van Tilburg University heeft laten uitvoeren op de resultaten van het Media:tijd tijdbesteding onderzoek.

TV kijken grootste media activiteit in alle leeftijdsgroepen

Van alle media besteden we verreweg de meeste tijd aan TV kijken, voor de gemiddelde Nederlander van 13 jaar en ouder is dat bijna 3 uur per dag (166 minuten). Dat is live, uitgesteld en on demand TV kijken, ongeacht via welk apparaat. Niet internet maar radio is op TV na het meest geconsumeerde medium. Ruim 2 uur per dag. Naarmate de leeftijd stijgt, wordt er meer TV gekeken. Van alle leeftijdsgroepen is Internet het grootst onder jongeren van 13-19 jaar. De jongeren zijn 3,5 uur per dag online. Daarnaast kijken zij ook twee uur per dag TV. Lezen doet deze groep nauwelijks.

Traditionele media worden nog op een traditionele wijze geconsumeerd

Kijkend naar de apparaten, die gebruikt worden voor de van media is de conclusie duidelijk. Ondanks de toenemende beschikbaarheid en mogelijkheden van online devices consumeren we media nog op een traditionele manier. TV via het TV toestel, de krant via de papieren uitgave en radio via het radio toestel. Gedreven door het aanbod gamen we wel veel op online devices.

via Showbizznetwork.nl.

 

foto via http://truedemocracyparty.net/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bijna helft ziekenhuis en verzorgingstehuis maaltijden weggegooid

Misbruik schandaal in Rohterham UK: 1400 kinderen tussen 1997 – 2013