in , ,

En iedereen geloofd het: ‘Geld foute declaraties terug naar verzekerde’

Verzekerden moeten een deel van het krijgen dat zorgverzekeraars terughalen bij ziekenhuizen wegens het indienen van foute rekeningen.

Dat stelt Patiëntenfederatie Nederland. Ook coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen dat teveel betaald eigen risico wordt teruggegeven. Gisteren zei Menzis-topman Roger van Boxtel dat ziekenhuizen voor vele tientallen miljoenen te hoge declaraties hebben ingediend in de jaren 2012 en 2013.

Dit jaar kreeg het St. Antoniusziekenhuis uit Utrecht al een boete opgelegd van 2,5 miljoen euro voor de foute rekeningen. In totaal het daar om 24,6 miljoen euro aan onterechte ingediende declaraties bij zorgverzekeraars. Zo werden bijvoorbeeld bezoeken aan een polikliniek als hele ligdagen berekend.

Volgens het was er geen sprake van , maar zijn de foute rekeningen het gevolg van de ingewikkelde regels. Zo werden de declaratiesystemen in 2012 en 2013 aangepast.

Omdat het vermoeden bestond dat meer instellingen fouten hebben gemaakt, zijn ziekenhuizen zelf een onderzoek gestart naar eventuele rekeningen die niet kloppen. Eind oktober moeten de resultaten daarvan bekend worden maar Van Boxtel weet al te melden dat het om vele tientallen miljoenen gaat.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

herniaoperatie gehad kosten 15000 euro voor 1 uur opereren 2nachten en 3dagen in ziekenhuis plus medicatie 2500 totaal 17500 euro ik gebruik per jaar 4000euro medicijnen 2xstaar gelaserd en implantaten kosten totaal hernia medicatie oogoperatie beide totaal 30000euro. mijn tante woont in frankrijk heeft dubbele hernia en ook staaroperaties gehad totaal 12000euro. het zijn hier allemaal oplichters. geen transparatie geen overlegging van kosten.het zal wel dat het hier zo duur is is gemaakt alles door medici en andere oplichters geld geldgeld. waardeloze smeerlappen

De lange vingers van de Federal Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Overheden voor alles: FBI vindt dat versleuteling smartphones levens kost