in , ,

En iedereen geloofd het: ‘Geld foute declaraties terug naar verzekerde’

Verzekerden moeten een deel van het krijgen dat terughalen bij ziekenhuizen wegens het indienen van foute rekeningen.

Dat stelt Patiëntenfederatie . Ook coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen dat teveel betaald eigen risico wordt teruggegeven. Gisteren zei Menzis-topman Roger van Boxtel dat ziekenhuizen voor vele tientallen miljoenen te hoge declaraties hebben ingediend in de jaren 2012 en 2013.

Dit jaar kreeg het St. Antoniusziekenhuis uit Utrecht al een boete opgelegd van 2,5 miljoen voor de foute rekeningen. In totaal het daar om 24,6 miljoen euro aan onterechte ingediende declaraties bij zorgverzekeraars. Zo werden bijvoorbeeld bezoeken aan een polikliniek als hele ligdagen berekend.

Volgens het ziekenhuis was er geen sprake van , maar zijn de foute rekeningen het gevolg van de ingewikkelde regels. Zo werden de declaratiesystemen in 2012 en 2013 aangepast.

Omdat het vermoeden bestond dat meer instellingen fouten hebben gemaakt, zijn ziekenhuizen zelf een onderzoek gestart naar eventuele rekeningen die niet kloppen. Eind oktober moeten de resultaten daarvan bekend worden maar Van Boxtel weet al te melden dat het om vele tientallen miljoenen gaat.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De lange vingers van de Federal Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Overheden voor alles: FBI vindt dat versleuteling smartphones levens kost