in , ,

En ja hoor, daar gaan we weer: Korting pensioenen komt snel in zicht

Enkele grote Nederlandse waarschuwen voor dreigende pensioenkortingen in de komende jaren. Doordat hun financiële positie afgelopen kwartaal is verslechterd, is de kans op verlaging van de pensioenen in 2020 of 2021 groter geworden.

Metaalfonds PME heeft het kabinet donderdag zelfs gevraagd om een „adempauze” en maatregelen om snijden in de aan ouderen te voorkomen.

De branche kreeg in de laatste maanden van 2018 flinke klappen als gevolg van de wereldwijd dalende beurskoersen. Daardoor werd eerder herstel de kop in gedrukt. Maar als hun zogeheten beleidsdekkingsgraad niet op tijd op het vereiste niveau van ruim 104 procent zit, moeten de fondsen de pensioenen verlagen.

Dat is de graadmeter die aangeeft in hoeverre ze in de toekomst aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Vooral bij de metaalfondsen PME en PMT begint de situatie nijpend te worden. De pensioenen die zij uitkeren, gaan mogelijk volgend jaar al omlaag.

Zorgfonds PFZW stond er met een score van ruim 101 procent ook niet goed voor, maar heeft net als ambtenarenfonds ABP (104 procent) in principe nog tot eind 2020 om orde op zaken te stellen.

Lees verder bij de bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. MIjn oude economie leraar antwoordde 50 jaar geleden op een vraag of landen failliet konden gaan dat dat niet meer mogelijk was omdat de economie nu volledig begrepen werd.
    Wat deze leraar evenwel niet wist dat er weinig planeten in het heelal zijn die zo corrupt zijn als deze aarde en dat banken honderden malen meer crimineel zijn dan de maffia.

    Op dit moment zitten we dicht bij het punt dat het monopoly spel tegen het einde loopt en het bord kan worden omgekeerd …. De vraag is alleen of we het zonder wereldoorlog oplossen ….
    Inmiddels is zoveel bekend over de banken en de elite dat zij het dit keer zeker niet overleven.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Minister Stef Blok blijft doofpotten welke Jihad voerende Syrische strijdgroepen zijn gefinancierd met belastinggeld

We komen weer tot besef: Forse daling gebruik van ADHD-medicijn Ritalin