in , ,

En nu Timmermans en de rest van je EU vriendjes? ‘Nieuwe recessie door boycot’

Het conflict met dreigt te escaleren. De wederzijdse economische sancties kunnen gemakkelijk ontaarden in een boycotoorlog. Zelfs een militair conflict is niet uitgesloten.

Escalatie van de sancties duwt terug in een . De Europese sancties zijn volgens minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) slechts een eerste stap.

Experts vrezen dat een sanctieoorlog uit de hand gaat lopen, zo zeggen ze tegen De Telegraaf. „Dit leidt mogelijk tot een stapeling van sancties en dan loopt het echt uit de klauwen en kan het ontaarden in een militair conflict”, zegt Rob de Wijk, directeur van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. „Het probleem is dat zowel de en de als Rusland geen strategie hebben. Als je geen strategie hebt, gaat het mis.”

Een escalatie van het conflict met Rusland heeft grote economische consequenties, zo berekende de Nederlandsche Bank onlangs. Als dit conflict tot een verlies van vertrouwen bij bedrijven en beleggers leidt, schiet de Nederlandse weer in een recessie. „Bij uit de hand lopende treiterijen is dit een zeer reëel scenario”, aldus de Groningse hoogleraar internationale economie Steven Brakman. „De effecten van de sancties vallen nu nog mee. Bij escalatie kan de recessie zo één, twee jaar langer duren.”

via Telegraaf.nl.

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kortingen tot 67% door gemeenten op de gehandicaptenzorg… Dit kan toch niet de bedoeling zijn

Fruit en groente spotgoedkoop, maar niet voor consument en tuinders worden gesteund. Burger gaat dubbel betalen!