in , ,

En waar ging die 200 miljard euro staatsschuld precies naar toe?

Jawel, het kan niet op voor bankiers en politici.

Ze hebben zichzelf met de bankencrisis van 2007 verrijkt met 200 miljard Nederlandse euro's:

Sinds 2007 is ongeveer €200 miljardnaar de bliksem aan onze staatsschuld toegevoegd (plaatje [beneden]). En die bijna-verdubbeling is zelfs voor onze grootse natie best veel. Dus daarom moeten antwoorden komen op de volgende vragen: … wat was de rol van de beleidskeuzes van het en welke invloed hebben deze keuzes gehad op het behalen van de doelen?   Waarom geeft een kabinet miljarden aan garanties en geld weg zonder evaluaties?

staatsschuldJa, wij Nederlanders hebben deze 200 miljard euro dus aan bankiers gedoneerd. De schuldencrisis waarin de bankiers met de billen bloot gingen kostte ons Nederlanders dus 200 miljard. Maar dank voor deze bankiersredding zullen we niet krijgen, want de bankiers voelen zich op geen enkele manier schuldig. Voorbeeld: ABN Amro heeft 15 miljard restschuld bij de bevolking, maar wil al hun (onze dus!) winst gaan uitkeren aan investeerders nadat ze weer (deels) geprivatiseerd zijn. Ze gaan dus ons geld – ABN heeft een grote restschuld aan ons en dus geen winst! – uitkeren aan nieuwe bankiers en investeerders, wel 50% van de winst zelfs. Tja…

Na de verdwenen 440 EU miljard van andere dag is het zeer duidelijk wat er mis is met de : de bankiers, de investeerders, en hun handlangers: de politici.

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Medische zorg aan illegalen kost overheid 32 miljoen via boete gevende Zorginstituut Nederland

EU wil meer giftige kwik in onze vis