in , ,

En weer blundert A’dam met gegevens 3000 uitkeringsgerechtigden

Door een fout van het bedrijf dat in opdracht van de gemeente de brieven verwerkt hebben 2948 uitkeringsgerechtigden een onjuiste specificatie van hun over de maand juli ontvangen.

Een onbekend deel van deze brieven bevat de persoonsgegevens, het burgerservicenummer en het rekeningnummer van andere Amsterdammers, niet bestemd voor de ontvanger.

De woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Vliegenthart laat weten dat kwaadwillenden niet heel veel kunnen uithalen met de gegevens. “Volgens het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID) heb je voor identiteitsfraude meer nodig dan NAW-gegevens, burgerservicenummer en rekeningnummer.”

Maar volgens een zegsvrouw van de is met name het burgerservicenummer een ‘heel gevoelig gegeven'. “Het risico op identiteitsfraude is groot als dit in verkeerde handen valt”, zegt zij.

“Niet voor niets wordt gewaarschuwd om heel voorzichtig te zijn met dit nummer om te springen en bijvoorbeeld bij een kopie van het paspoort dit nummer door te strepen.”

Alles bij de bron; Parool

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by hans.gerwitz cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Battery Status API op je smartphone kan gebruikt worden om je te volgen

Arts UMCG bespreekt patiënten in bomvolle trein