En weer gaan we genaaid worden: Corporaties verantwoordelijk voor huurtoeslag en het mes gaat erin

Reageer mee...

5 reacties op “En weer gaan we genaaid worden: Corporaties verantwoordelijk voor huurtoeslag en het mes gaat erin”

 1. Henny Groote schreef:

  De woningcorporaties doen al aan inkomenspolitiek. Huizen waar mensen al jaren voor ingeschreven zijn onder de sociale huurgrens van € 710 willen/mogen ze niet mee verhuren aan mensen met een inkomen onder € 21.000 per jaar. AOW is € 14.000 deze ouderen die op zoek zijn naar een geschikte gelijkvloerse Evt. Rolstoelvriendelijk omdat ze langer zelfstandig moeten blijven wonen komen niet meer in aanmerking voor een geschikte woning. Ze mogen nog huren tot € 586 omdat er stiekum)een bezuiniging op huurtoeslag is opgenomen in de woningwet miv 2016

 2. jungleelephant schreef:

  De onbeschoft ,kunstmatig omhoog gedreven huren moeten gewoon weer betaalbaar worden;dan is er geen toeslag meer nodig!32 jaar geleden huurde ik mijn huidige woning voor 168 gulden;nu betaal ik 602,20 euro!!!Voor dezelfde woning in dezelfde,inmiddels verpauperde,wijk!Hoeveel keer heb ik dit huis al betaald????Schandalig!En de woningcorporaties maar lachen!

 3. Henk schreef:

  Wordt de hypotheekaftrek dan in de toekomst door de banken verdeeld?

 4. De Sjaak schreef:

  als mensen geen huurtoeslag meer krijgen, is er geen alternatief meer en moeten ze onder bruggen leven. Als de rijksten geen hypotheekrenteaftrek meer krijgen, is er een scala aan goedkopere koopwoningen waar ze terecht kunnen. niet de huurtoeslag is onbetaalbaar, de hypotheekrenteaftrek van kooppalijzen is onbetaalbaar. Top hypotheekrenteaftrek af van kooppalijzen boven €350.000 en zie: niets aan de hand! Maar ja, sinds wanneer snijdt de politieke elite in eigen overtollig baggervet?

  • Henny Groote schreef:

   Het is al vaker aan de orde geweest. Voor huizen met een hogere waarde dan €350.000 zou geen hypotheek aftrek moeten gelden.g
   De kamerleden verdienen € 8000 per mnd tel daarbij de hypotheekrente aftrek bij? Ze zullen wel gek zijn om daarom te vragen.
   Het VVD Kabinet zal zeker niet met het wetsvoorstel komen PvdA roept het alleen in de verkiezingscampagne D66 is aanhangsel VVD. Conclusie om de illusie in stand te houden dat het met “ons” allemaal zo goed gaat in Nederland, bezuinigen op huurtoeslag zorgtoeslag omdat de kosten zijn opgelopen!!
   Dat daardoor mensen ver onder het minimumloon moeten proberen te overleven boeit ze niet want; ” het zijn domme mensen geen opleiding geen werk, oud en ziek enz.”. Eigen keuze?

Discuseer je mee?

Close