in , ,

En zo houdt Rutte nabestaanden nog even aan het lijntje: ‘Veteraan herkent stem MH17-verdachte’

Er is mogelijk nieuw bewijs opgedoken voor de betrokkenheid van de Russische(maar Rusland is toch de vijand met alles) ex-officier Sergej Doebinski bij het neerhalen van vlucht boven Oost- in juli 2014.

Dat valt op te maken uit een interview van de krant Novaja Gazeta met Sergej Tioenov.

Deze Afghanistanveteraan zegt daarin dat hij de stem van Doebinski, met de roepnaam ‘Chmoeri', herkent in een van de onderschepte telefoongesprekken op de dag van de ramp.

De gesprekspartners hebben het over het vervoer van Buk-raketten in de grensstreek met Rusland waar de Boeing van Malaysia Airlines met 298 mensen aan boord werd neergeschoten.

Het (JIT) maakte de geluidsfragmenten in 2015 openbaar. Het internationaal platform voor onderzoeksjournalistiek Bellingcat achtte kolonel Doebinski, die nu in Rostov aan de Don zou wonen, al (mede)verantwoordelijk voor het transport van de raketinstallatie.

Tioenov en Doebinski kenden elkaar sinds eind jaren tachtig toen ze beiden deel uitmaakten van 181e regiment tijdens de oorlog in .

Lees verder via de Bron: Europa Nu

De doofpot van Rutte blijft stijf dicht…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ongelooflijk: Saudi-Arabië gekozen in VN Vrouwenrechten Commissie

Je verwacht het niet: EU-parlementariërs willen geen controle op toelage