in ,

Encryptie heeft geen zin als je vliegt: Vrouw moet laptop op Frans vliegveld ontsleutelen, weg privacy

Een bekende vrouw in de security-scene en medewerkster van het HackerOne-beloningsprogramma is op het Franse vliegveld Charles de Gaulle gedwongen haar versleutelde laptop te ontsleutelen. Katie Moussouris, ex-medewerkster van Microsoft, kwam terug van de CCC-conferentie in Hamburg.

Het luchthavenpersoneel wilde haar bagage doorzoeken nadat ze al door de beveiligingscontrole was heen gekomen en aan boord van het wilde stappen. Ook haar instapkaart was al gecontroleerd toen ze door een beambte naar een tafel werd geleid. Vervolgens moest Moussouris haar laptop tevoorschijn halen en aanzetten. Nadat ze de laptop had aangezet en de beambte kon zien dat de computer werkte moest Moussouris alsnog het wachtwoord van haar versleutelde harde schijf zelf invoeren…

…Moussaris noemt het verder een verontrustende ervaring en een schending van haar . Daarbij heeft ze ook nog een advies voor haar hackervrienden die de grens overgaan. Namelijk om meer versleutelde schijven te gebruiken of alleen met schone schijven te reizen.

Lees verder via PrivacyNieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Nederland wel: Onrechtmatig verkregen camerabeelden toch bruikbaar als bewijs

De ‘fictieve’ economie: Zeven redenen om zenuwachtig te worden