in , ,

“energietransitie” snapt u het? EnBW moet 4 nieuwe olie- en gas centrales bouwen ter vervanging van 1 kerncentrale

12019 / Pixabay

De EnBW, één van de Duitse energiereuzen, moet vier nieuwe elektriciteitscentrales in zuiden bouwen, die olie gas zullen verbranden, omdat in 2022 de laatste kerncentrale Neckarwestheim II, nog geen 30 jaar oud, op bevel van de DDR-natuurkundige Merkel stilgelegd moet worden.

concern, grotendeels eigendom van de door de Groenen de CDU geregeerde deelstaat Baden-Württemberg, is daarom bang dat de stroomvoorziening vanwege de “energietransitie” in elkaar zou kunnen storten.

De eerste van deze op olie draaiende nieuwe elektriciteitscentrales met een vermogen van 300 megawatt zal voor geschatte bedrag van € 100 miljoen komen te staan in Marbach aan de Neckar. Dat is ongeveer 20 kilometer verwijderd van Neckarwestheim.

De kernscentrale Neckarwestheim II levert op dit moment probleemloos 24 uur per dag 1300 megawatt stroom CO2 vrij en is al lang afbetaald.

De EnBW exploiteert sinds kort windinstallaties in de Noord- en Oostzee, maar kan de stroom wegens gebrek aan leidingen niet naar Stuttgart krijgen. Het concern heeft sinds de “energietransitie” miljarden verlies geleden en personeel ontslagen!

De ware reden van al deze groene waanzin is feit dat we geregeerd worden door politici, die niet weten dat bij bewolking en ´s nachts de zon niet schijnt en het af en toe van Flensburg tot het Bodenmeer windstil is.

bron: E.J. Bron/Pinews

Dure hobby die klimaat religie! Ook heel logisch allemaal… 

En weer ziet NASA satelliet forse afkoeling van de aarde, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd

Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerucht: boetes voor EU-landen die niet meewerken door geen vluchtelingen meer te accepteren

De massaal afstervende koraal van de Great Barrier Reef wegens klimaatopwarming? Ook onzin