in , ,

“energietransitie” snapt u het? EnBW moet 4 nieuwe olie- en gas centrales bouwen ter vervanging van 1 kerncentrale

12019 / Pixabay

De EnBW, één van de Duitse energiereuzen, moet vier nieuwe elektriciteitscentrales in het zuiden bouwen, die olie en gas zullen verbranden, omdat in 2022 de laatste kerncentrale Neckarwestheim II, nog geen 30 jaar oud, op bevel van de DDR-natuurkundige stilgelegd moet worden.

Het concern, grotendeels eigendom van de door de Groenen en de CDU geregeerde deelstaat Baden-Württemberg, is daarom bang dat de stroomvoorziening vanwege de “” in elkaar zou kunnen storten.

De eerste van deze op olie draaiende nieuwe elektriciteitscentrales met een vermogen van 300 megawatt zal voor het geschatte bedrag van € 100 miljoen komen te staan in Marbach aan de Neckar. Dat is ongeveer 20 kilometer verwijderd van Neckarwestheim.

De kernscentrale Neckarwestheim II levert op dit moment probleemloos 24 uur per dag 1300 megawatt stroom CO2 vrij en is al lang afbetaald.

De EnBW exploiteert sinds kort windinstallaties in de Noord- en Oostzee, maar kan de stroom wegens het gebrek aan leidingen niet naar Stuttgart krijgen. Het concern heeft sinds de “energietransitie” miljarden verlies geleden en personeel ontslagen!

De ware reden van al deze groene waanzin is het feit dat we geregeerd worden door politici, die niet weten dat bij bewolking en ´s nachts de niet schijnt en het af en toe van Flensburg tot het Bodenmeer windstil is.

bron: E.J. Bron/Pinews

Dure hobby die klimaat ! Ook heel logisch allemaal… 

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/en-weer-ziet-nasa-satelliet-forse-afkoeling-van-de-aarde-lijkt-begin-van-nieuwe-mini-/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/het-toekomstig-weerbeeld-geloof-het-niet-maar-het-wordt-kouder/

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerucht: boetes voor EU-landen die niet meewerken door geen vluchtelingen meer te accepteren

De massaal afstervende koraal van de Great Barrier Reef wegens klimaatopwarming? Ook onzin