in

Eng, g*st*p* in Alphen aan den Rijn: Controle waterverbruik bij uitkeringsgerechtigden

De gemeente Alphen heeft zich de woede van de op de hals gehaald door alleenstaande inwoners met een uitkering te controleren op waterverbruik. Alphen gaat bij de waterleverancier opvragen hoe hoog het waterverbruik van deze Alphenaren is. De mensen die tot deze doelgroep behoren krijgen binnenkort een brief van de gemeente waarin staat dat zij verplicht zijn om hieraan mee te werken.

De menselijke maat ontbreek volledig, volgens SP-raadslid Harre van der Nat: “Eigenlijk betekent het als je zo’n brief ontvangt, dat je een potentiële fraudeur bent. Je wordt als verdachte beschouwd door je eigen lokale . Dat zal voor vele alleenstaande uitkeringsgerechtigden heel erg slecht voelen.”

De controle is uitvoerbaar, maar welke conclusies gaat de gemeente er aan verbinden? Sommige mensen hebben een tuin en dus meer watergebruik dan mensen met een balkon of geen van beiden. Daarnaast zijn er mensen die vanwege andere redenen veel water gebruiken. Harre van der Nat: “Ik heb contact met iemand die ernstige reumatische rugklachten heeft. Die kreeg van de het advies om drie keer per dag langdurig een warme douche te nemen. Moeten we zulke mensen op een verdachtenbankje zetten?” Kortom redenen genoeg om dit onzalige initiatief direct af te breken.

Lees verder via de Bron: Nieuwe methodiek pandjes g*st*p* in Alphen SP reageert kritisch; Controle op waterverbruik ’heksenjacht’

Photo by dulk


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

En waarom doet het Drinkwaterbedrijf hier aan mee?
Privacy?

Of gaat de Gemeente nu mensen met een Bijstandsuitkering dwingen hun energie en water-rekening te laten zien???

Herman Tonbagger
5 jaren geleden

Nou en? Zeur niet zo en laat ze gewoon je meter controleren. En als het je niet blieft heb je pech, ze kunnen de informatie in het geding ook zonder jouw medeweten verkrijgen.

Herrit Jan van der Veen
Antwoord aan  Herman Tonbagger
5 jaren geleden

Herman jij hebt die vuile NSB mentaliteit van een schoothondje, als jij zo graag vadertje staat je huis wil laten binnendringen is dat jouw zaak. Maar ga anderen niet vertellen dat ze ook gewillig voorover moeten bukken.
Ik val normaal gesproken niemand op de man aan, maar jij bent het cholera van dit land, mensen zoals jouw zijn nog erger dan de overheid en de elite die de arme bevolking misbruikt terwijl ze Nederland leegzuigen.

Jij vind het niet alleen goed dat je anaal word verkracht door de overheid, maar juigt de rest toe het ook tote te laten, immers de overheid gebruikt glijmiddel en als ze je echt willen neuken pakken ze je toch. Dat is misselijkmakende, karakterloze, ik-lig-al-op-mijn-rug-dus-neuk-me–maar-niet-te-hard argumentatie van een eerloos en karakterloos persoon.

Paul.
Antwoord aan  Herrit Jan van der Veen
5 jaren geleden

Hear, hear

5 jaren geleden

Ja Aplhen a/d Rijn zwaar christelijk, vol van naasten liefde. Maar zoals de waard is,………..

New Morning
5 jaren geleden

Gaat??? Dit gebeurt al jaren! Het water, het gas, electra, het aantal vuilniszakken, de ritjes die je maakt met je OV kaart, of er een auto op je naam staat, of je verkeersboetes hebt en wat voor, of je vaker dan alleen soms het bed deelt met iemand anders, hoeveel rente je op je bankrekening krijgt. De afdeling “handhaving” die zich hier creatief op botviert, heeft er zelfs koosnaampjes voor, zoals bijv “operatie cabriolet”. Inderdaad, heel leuk! Met de zelfde inspanning zouden zo miljarden aan belastingontduiking, belastingontwijking (bij mensen met een uitkering wordt dat gewoon fraude genoemd), faillissementsvervalsing en andere lukratieve gratis-geld operaties zijn op te sporen, maar soit!

5 jaren geleden

Ook het waterbedrijf is een “onderdeel” van de (R)overheid.

Bezuinigingen: Gehele directie Koninkrijksrelaties doet snoepreisje naar Curaçao

Voor de ouderen onder ons, weet u nog: De kleinste ijstijd van 1945-1974