in , , , ,

Engeland 2019, het nieuwe normaal: hongerige kinderen eten uit de schoolvuilnisbakken

england 1547212448
TheDigitalArtist / Pixabay

Kinderen komen aan op een school die zo hongerig is dat ze de bakken zoeken naar voedsel, heeft de schooldirecteur gezegd.
Een groep parlementsleden met verschillende partijen heeft de regering opgeroepen een minister voor honger aan te stellen die zich bezighoudt met “voedselonzekerheid”, vooral onder kinderen.

Siobhan Collingwood, schoolhoofd van de school in Morecambe, Lancashire, zei dat een op de tien leerlingen afkomstig was van gezinnen die voedselbanken gebruikten.

“Helaas heb ik de gezichten achter de statistieken,” voegde ze eraan toe.

Het Milieu-auditcomité benadrukte 2017 Unicef-cijfers waaruit blijkt dat 19% van de kinderen onder de 15 jaar in het VK leeft met volwassenen die moeite hebben om voedsel te kopen.

Collingwood zei dat er op haar school momenteel 35 kinderen zijn wiens familie wordt ondersteund door voedselbanken, en voegde eraan toe: “Het is waarschijnlijk hoger, omdat het degenen zijn die we kennen.”

“Wanneer kinderen voedselarm zijn, verandert hun gedrag en worden ze behoorlijk geobsedeerd door eten, dus we hebben enkele kinderen die fruitkernen uit de bakken zullen stelen,” voegde ze eraan toe.

“We hebben kinderen die niets hebben in hun lunchboxen en kinderen die gewoon gefixeerd zijn op eten.”

De schooldirecteur zei dat het “hartverscheurend” was en voegde eraan toe dat ouders “op school aankwamen, letterlijk in tranen uitbarsten en zeiden dat ze geen middelen hadden om hun kinderen te voeden”.

Collingwood zei dat ze meer problemen had opgemerkt sinds de introductie van Universal Credit.

“Families komen naar me toe en vertellen me dat ze routinematig eten aan elkaar uitlenen. Mijn dagelijkse ervaring vertelt me ​​dat dit een groeiend probleem is.”

Lees verder bij de bron: BBC News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stupid 1547209917

Beste politieagenten, laat de mensen met gele hesjes die geen stennis schoppen met rust. Ze betalen jouw salaris! Ze komen ook voor jou op!

vaccinatie 1547213500

Gelekte stukken: in 2 jaar tijd 36 baby’s gestorven door het veelgebruikte Infanrix vaccin