in ,

Engeland: Historisch ‘Little White Town’ verandert naam na klachten over ‘racisme’

Het historische ‘Little White Town’ [klein wit stadje] Bideford in Devon, Zuidwest-Engeland, moet zijn naam veranderen vanwege angsten dat “de gemeenteraad zou kunnen worden beschouwd als racistische blanke supremacisten [sic]”.

Bideford werd meer dan 160 jaar geleden in de historische roman Westward Ho!, door de Victoriaanse auteur Charles Kingsley ‘The Little White Town’ genoemd, een verwijzing naar de vele witte gebouwen die de stad zijn karakter geven.

Maar gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Dermot McGeough klaagde dat de formulering “Little White Town” kan worden opgevat als een “racistische verdachtmaking en niet politiek correct” en dat moet “onmiddellijk worden rechtgezet”.

Tijdens een raadsvergadering diende hij een motie in: “Na een aantal klachten van gemeenteleden stel ik voor dat de woorden “Little White Town” worden verwijderd uit alle borden in de stad en bij de ingangen van de stad”.

“Als deze formulering niet wordt verwijderd, kan de gemeenteraad worden beschouwd als racistische blanke supremacisten [sic],” waarschuwde McGeough collega’s, volgens een lokaal verslag van DevonLive.

Uit een enquête over deze zogenaamd omstreden kwestie bleek …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. I stel voor om dat stadje dan maar ” little Moslim Town” te noemen. Zal denk ik niemand over vallen want de waarheid mag gezegd worden. toch!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Over de toekomst van Groot-Brittannië wordt binnen zes weken beslist

Een onschuldige kinderziekte wordt langzamerhand omgebouwd tot een echte killer