in , , , , ,

Enkele Nederlandse treinstations worden islamproof gemaakt, kost 3,5 miljoen euro belastinggeld

Alexas_Fotos / Pixabay

Het trekt eenmalig 3,5 miljoen uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder meer de vier grote steden. Dat meldt De Telegraaf. Het ministerie van Infrastructuur wil niet zeggen om welke stations het gaat.

,,Op de stations worden maatregelen getroffen die passen bij het actuele dreigingsniveau’’, legt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) uit.

,,De uitvoering van de fysieke maatregelen zal dit jaar starten en zoveel mogelijk worden gecombineerd met lopende projecten.’’

Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid () is er geen concrete aanleiding om nu extra te investeren.

Ook de aanslag op Amsterdam Centraal, waarbij verdachte Jawed S. twee willekeurige personen neerstak, zou niets te maken hebben met de investering in veiligheidsmaatregelen.

Het dreigingsniveau in staat op 4 van 5.

Er zijn volgens de NCTV nog steeds -aanhangers die zich bezighouden met het plannen van een aanslag in ons land. Op en rond stations zijn al meerdere incidenten geweest.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ING start Apple Pay in Nederland en zo stel je het in

Vrouwen kunnen beter niet gaan slapen met televisie of licht aan, je wordt er dikker van