Enthousiasme voor klimaat-minaretten neemt in de provincies af

Matthias_Groeneveld / Pixabay

Het werd als een overwinning gevierd toen het Klimaatakkoord ook door de Eerste Kamer werd aangenomen. Toch zien steeds meer burgers geen heil meer in de ‘windminarettes'.

Er komen steeds meer burgerprotesten waardoor provinciebestuurders een stuk voorzichtiger worden. Hierdoor lopen steeds meer provincies achter op de doelstellingen.

De Groene Gekte lijkt een beetje op zijn retour.

Neem Flevoland, steeds meer mensen klagen daar over de mogelijke komst van windmolenparken die – naar hun mening – veel dicht in de buurt van de woningen worden gebouwd. Mensen kwamen voor de rust naar Flevoland maar nu krijgen ze een overvol park voor hun neus. Iets waar ze niet op zitten te wachten.

We zijn hier voor rust en uitzicht komen wonen”, zegt voormalig Steggerda. „Maar nu krijgen we een industrieel windpark pontificaal voor onze neus.”

Ook in Zuid-Holland is er een switch gekomen. Daar wijzen ze nu expliciet gebieden aan die ‘ vrij' blijven. Voor Friesland geldt hetzelfde, het behouden van de Friese landschappen geldt als bestuursbeleid.

We merken dat mensen toch kritisch reageren op plannen rond windmolens. Men wil gewoon niet zo'n enorm ding in de achtertuin”

Aldus een woordvoerder van Zuid-Holland. Ook daar lijkt de Groene Gekte een beetje op zijn retour. Mensen stemmen graag voor ‘groen' maar als het dan hun leefgebied gaat aantasten dan zijn de mensen minder ‘progressief'.

Wellicht ook helemaal terecht, wie zit er nu te wachten op een in zijn achtertuin?

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook de verzekeraars verhogen hun prijzen: premie WA autoverzekering 11% duurder

Klokkenluider die tijdstip van Iran oorlog bekent maakte is vermoord