in , ,

Er klopt geen moer van Zorgwet 2015, alleen verzekeraar heeft er baat bij

De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) wordt vervangen door nieuwe regelingen, deze sluiten beter aan bij de huidige zorgbehoeften van mensen, althans, dat vinden dit en de Tweede Kamer. De nieuwe organisatie van de “zorg” gaat in per 1-1-2015, vervangt alle voorgaande regelingen en gaat worden uitgevoerd door de “zorg”verzekeraars. Bij dit laatste gegeven rinkelt er bij mij al een alarmbelletje. Zij zullen immers proberen zorg te onthouden want moeten winst maken, het is 2014 en heel veel verdienen is de norm, waarmee dat maakt niet uit.

Ik heb het nieuwe indicatiesysteem eens doorgelezen. Hier kunt u het hele ding in .pdf downloaden, getiteld: “Normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving”. Het hele ding ademt de geest uit van ” laat ze maar zoveel mogelijk zelf uitzoeken, dat is goed voor ze”.

Indiceren en organiseren van zorg is gericht op versterken van eigen regie en
zelfredzaamheid van cliënten en het cliëntsysteem (pagina 5,7 en 8).

Verder lezen maar, pagina 12:

wordt niet langer opgevat als een toestand van compleet fysiek, psychisch en sociaal welbevinden maar als het vermogen tot aanpassing en zelfmanagement in relatie tot sociale, fysieke en emotionele uitdagingen .
Er is een andere kijk nodig op vraag en aanbod in verpleging en verzorging thuis. De benadering is nu nog teveel gericht op en zorg in plaats van op gedrag en gezondheid. De nadruk moet meer liggen op de mogelijkheden die burgers met gezondheidsproblemen zeker ook hebben.

Lees het ding zelf maar, ik kan het niet meer opbrengen hier nog iets zinnigs over te schrijven. O, bestudeert u vooral ook de piramide op pagina 18, daar heeft u een overzicht van het “dynamisch proces”. Helemaal in het topje ziet u nog ergens “zorg” die verleend kan worden.

via Krapuul.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misdadige farmaceut krijgt de leiding bij ontwikkeling Ebola vaccin

Spaarzaam met adviezen, scheutig met rekeningen voor niet bestaande gesprekken