in

Er komen nog veel meer interstellaire objecten zoals ‘Oumuamua onze kant op

26786070159 322b85cc75 Oumuamua

‘Oumuamua en de recent ontdekte interstellaire komeet 2l/Borisov vormen het begin van een heel lange gastenlijst, zo stellen astronomen.

Dat is te lezen in het blad The Astrophysical Journal Letters. De onderzoekers trekken hun conclusie op basis van een nieuwe theorie over hoe deze interstellaire objecten zich vanuit hun thuisstelsel een weg banen naar het onze.

‘Oumuamua en 2l/Borisov

In oktober 2017 spotten onderzoekers voor het eerst een object in ons zonnestelsel dat afkomstig was uit een ander stelsel. Het sigaarvormige object – dat veel weg had van een komeet, maar het zonder de voor kometen kenmerkende staart of coma moest stellen – kreeg de naam ‘Oumuamua.

En recent was het weer raak. Amateur-astronoom Gennady Borisov was vorige maand de eerste die interstellaire komeet 2l/Borisov spotte. Het object is groter dan ‘Oumuamua en heeft wel een uitgesproken coma.

Naar verwachting zullen we over het laatstgenoemde object nog veel meer te weten komen dan over ‘Oumuamua; astronomen hadden slechts enkele weken de tijd om ‘Oumuamua te bestuderen, maar verwachten zeker een jaar lang onderzoek te kunnen doen naar 2l/Borisov.

Lees verder bij de bron: scientias.nl

Photo by European Southern Observatory cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
712ed823177b74c9307d5f2c 640 democratie eu

Blijven we geloven in democratie als de EU mee regeert?

2474684570 d758134119 z 370x278

Kabinet wil alleenstaanden uitsluiten van betaalbare huurwoning