in ,

“Er komt een nieuwe recessie aan door domme acties van de EU”

BwXXF9 CYAI64v91

De landen van de Europese Unie voeren een slecht economisch beleid en stevenen daardoor weer af op een recessie. Dat stelt een groep economen die de Nobelprijs voor de Economie hebben gewonnen, onder wie Joseph Stiglitz en Peter Diamond, tijdens een bijeenkomst aan de Bodensee.

Europese landen hebben de economie kapot bezuinigd. Jonge mensen uit Spanje en Italië die in deze recessie op de arbeidsmarkt komen zullen een achterstand van vele decennia oplopen. De groep heeft felle kritiek op de economische strategie binnen de eurozone. “Het is erg verrassend hoe weinig ophef er is ontstaan over deze zeer destructieve vormen van beleid,” zei werkloosheidsexpert professor Peter Diamond. “Historici zullen de centrale bankiers van Europa besmeuren met pek en veren.”

De economen verwijten de overheden van de EU-landen dat ze niet meer hebben geïnvesteerd in banen, innovatie en grootschalige infrastructuurprojecten. Veel Europese landen hebben te maken met krimp of 0 procent groei. Zelfs met de Duitse economie gaat het niet goed.

Professor Stiglitz zei dat de bezuinigingsmaatregelen een ‘rampzalige mislukking’ zijn en direct verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het uitblijven van herstel in de eerste helft van dit jaar, toen Italië dieper in een recessie terugviel, Frankrijk geen groei boekte en zelfs de Duitse economie in het tweede kwartaal kromp.

Er is een kans dat het verloren decennium in Japan in het niet zal vallen bij deze depressie. “Ik ben erg bezorgd over de toekomst van de monetaire unie, die de gevolgen van de geopolitieke spanningen nog moet gaan voelen,” aldus Stiglitz. “Europa lijdt aan dodelijke politiek.”

Lees verder via NineForNews.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12675652373 47ac68c5fb camouflage1

Angst zaaien werkt goed vandaag de dag: Zelfs camouflagetassen taboe in het openbaar vervoer

3c89595eca1d247a1920c303 640 lava1

IJslandse vulkaan stoot meer zwaveldioxide uit dan heel Europa