in

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal, is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

nos

Journalist Arnold Karskens gaat het NOS Journaal onder de loep nemen. Hoe betrouwbaar en onafhankelijk is de NOS?

Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek begint hij namens de gedupeerden een rechtszaak.

Als er zaken aan het licht komen die niet pluis zijn, behoort aangifte met verzoek tot vervolging zeker tot de mogelijkheden, licht Karskens toe.

Nepnieuws

Op zijn website, The Karskens Times, vraagt hij jou items aan te leveren waaraan jij je hebt geërgerd omdat de waarheid grof geweld is aangedaan, of omdat de waarheid dermate is verdraaid of gemonteerd dat je in een bepaalde denkrichting bent gedrukt, of omdat het échte nieuws is verzwegen, of omdat met herhaling nepnieuws is verspreid.

Karskens roept mensen op met duidelijke, actuele voorbeelden te komen. De items kunnen worden opgestuurd naar [email protected].

De voorbeelden worden vervolgens voorgelegd aan het NOS Journaal voor een inhoudelijke reactie.

Hoop geld

Het NOS Journaal is het best bekeken nieuwsprogramma en kost de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks zo’n 50 miljoen euro. Dat is een hoop geld, aldus de journalist.

Hij vindt dat de staatsonderneming best een keer tegen het licht mag worden gehouden. En als dit aanslaat kan het onderzoek worden uitgebreid naar andere NPO-programma’s.

Poetin

Het bekendste recente voorbeeld van manipulatie door de NOS is misschien wel het item over Poetin.

Toen BBC-journalist John Sweeney Poetin vroeg of hij spijt had van alle doden in Oekraïne, gebaarde de Russische president de journalist dat hij even moest wachten met zijn vraag totdat de tolk was gearriveerd.

Daarna nam Poetin uitgebreid de tijd om de vraag van Sweeney te beantwoorden.

Het fragment, dat dateert van 1 september 2014, werd op bijzondere wijze gebruikt door de redactie van het NOS Journaal.

Genegeerd

De NOS gebruikte dezelfde beelden van Poetin en Sweeney, maar knipte de uitgebreide reactie van de president eruit.

Vervolgens zag de kijker Poetin weglopen alsof hij de journalist volledig negeert.

Om de manipulatie compleet te maken zei de voice-over van de NOS dat de BBC-verslaggever door Poetin ‘zo goed als genegeerd’ werd.

Hoax

Hoofdredacteur van het NOS Journaal Marcel Gelauff schreef op Twitter dat het fragment ‘niet erg handig’ was aangezien Poetin wél het gesprek aanging.

De NOS heeft er niet alleen een handje van om propaganda te verspreiden, maar tuint ook geregeld in hoaxes. Denk aan de deelname van LAKS aan de verkiezingen en de Gay Village-hoax.

[The Karskens Times]

Lees ook eens verder bij de Bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
terrorist 09

Aantal Terroristische aanslagen Europa 2017 – The cold hard truth!

csm 3327391328 cc49f5c863

Moord om organen in Nederlandse ziekenhuizen?!