in , ,

Er wordt gekeken of mensen die niet vrijwillig thuisblijven boete kunnen krijgen

Mensen die niet vrijwillig thuisblijven, omdat ze besmet zijn met het of in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon, kunnen hiertoe mogelijk worden verplicht.

Coronaminister Hugo de Jonge onderzoekt mogelijkheden om zo’n quarantaineplicht in te voeren, met een boete of andere straf als sanctie.

Zo’n 10 procent van de besmette mensen houdt zich niet of niet volledig aan de quarantaineregels. Ook nauwe contacten van besmette mensen wordt geadviseerd in quarantaine te gaan, maar 15 procent van die groep houdt zich daar niet aan, blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Ook de GGD trok al eerder aan de bel over quarantainemijders.

,,Dit vormt een groot risico op verdere verspreiding, zeker als nu het aantal besmettingen blijft toenemen”, schrijft minister De Jonge.

Maar over een plicht is de bewindsman niet enthousiast. Liever helpt hij mensen de tijd thuis te overbruggen met een ‘quarantainegids’ en hulp van de gemeenten en het .

Als een ‘stok achter de deur’ is een verplichting toch nodig, denkt ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. Hoe lang denkt de overheid deze gekte nog vol te kunnen houden.
    Maar belangrijker nog: hoe lang denken burgers dat dit echt is en niet een actie die gepland is door partijen achter de schermen …. Ik weet: het klinkt onwaarschijnlijk …. en we noemden die mensen altijd conspiracy denkers. Maar zou het misschien kunnen zijn dat die mensen toch gelijk hadden. En dat er wel degelijk dingen zijn die achter de schermen gebeuren die niet kloppen …

    Denk er eens over na …. en zoek eens op internet.
    En als U dat alles al lng wist: denk er eens over na om me familie en vrienden over te praten. Voorzichtig. En voorkom ruzie ….

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Minister wil boete voor zonnepaneelbezitters zonder slimme of digitale meter

Corona: de totale lockdown is al zeker