in , , ,

Er zit kinderarbeid achter ‘klimaatvriendelijke’ elektrische auto’s

acunha1973 / Pixabay

Elektrische auto's die “het redden” hebben grote hoeveelheden kobalt nodig voor hun batterijen. CNN heeft onthuld dat het gebruikelijk is dat het kobalt in de vele mijnen van Congo-Kinshasa door kinderen wordt gedolven.

Het kobalt dat gebruikt wordt in de accu's van elektrische auto's wordt in Congo-Kinshasa gedolven en vervolgens naar gestuurd, waar het wordt verrijkt voordat het in een elektrische auto terechtkomt. Het kobalt is een belangrijk onderdeel voor de accu en is nodig om de productie van elektrische auto's te kunnen voortzetten.

CNN heeft onthuld dat kinderarbeid veelvuldig voorkomt in de mijnen waar kobalt wordt gedolven.

Congo-Kinshasa, een van 's grootste landen, is goed voor 64 procent van de kobaltproductie in de wereld. Het kobalt wordt zowel in grote mijnen met machines als in kleine mijnen uitgegraven. Vooral in de kleine mijnen worden kinderen gebruikt voor het werk.

Het is niet ongewoon dat de kinderen in de mijnen 24 uur per dag werken.

De fabrikanten van de “milieuvriendelijke” auto's zeggen dat het moeilijk is om te weten of het kobalt dat ze kopen afkomstig is uit een kindermijn, omdat het meestal onmogelijk is om te achterhalen waar het kobalt vandaan komt.

Fabrikanten proberen nu op verschillende manieren ervoor te zorgen dat er nergens in de productieketen kinderen werken.

Er wordt echter gezegd dat kinderarbeid in kobaltmijnen al minstens tien jaar wordt gemeld en dat de situatie in die tijd alleen maar is verslechterd.

Lees verder bij de bron: fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terug uit de dood: uitgestorven ’s werelds grootste monster bij gevonden in Indonesië

Leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs krijgen eindelijk ook een diploma