in , , ,

Erdogan geeft chantage Europa toe en is er trots op

Erdogan heeft lopen opscheppen over hoe hij de leiders van de heeft gechanteerd.

De bedreiging van Erdogan was duidelijk en sinister: “Europa zal worden geconfronteerd met meer dan alleen maar een dood jochie op het strand. Er zullen er 10.000 of 15.000 zijn, hoe zullen jullie daarmee omgaan?”

Niet alleen heeft de Turkse president Erdogan in mafia stijl beschermingsgeld geëist, maar ook visumvrij reizen voor 80 miljoen Turken. Ondanks dat zal de vluchtelingenstroom niet stoppen, maar blijven groeien.

Zelfs als alle routes voor vluchtelingen zou sluiten richting Europa zouden de vluchtelingen nog nieuwe routes vinden door Noord Afrika en de Kaukasus.

Volgens de Franse Minister van Defensie, Jean-Yves le Drian, staat er in Libië op dit moment zo'n 800.000 immigranten te wachten om de oversteek te maken.

Erdogan: “Wij kunnen de deuren naar Griekenland op ieder moment open zetten en wij kunnen de vluchtelingen in bussen zetten. Dus, hoe zullen jullie omgaan met de vluchtelingen als er geen deal komt? De vluchtelingen doden?”

Bovenstaande waren de vragen die de Turkse president Erdogan stelde aan Donald Tusk en Jean-Claude Juncker op 16 november 2015 in een besloten vergadering in Antalya in Turkije toen de drie samen vergaderden na de G-20 top.

Tusk en Juncker weigeren commentaar te geven op de vraag of die vergadering zo plaatsvond, maar Erdogan heeft sinds die tijd zelfs lopen opscheppen over de uitgelekte notulen van die vergadering. Waarin hij op een koude en mafia-waardige manier de Europese leiders chanteert om hem te betalen, want anders..”.

De uitgelekte notulen laten verder zien dat Tusk en Juncker in feite Erdogan smeekten om redelijk te blijven en kwamen met zielige argumenten dat de hem als een prins in Brussel had behandeld.

“Als een prins?”, antwoordde Erdogan, “Natuurlijk, ik vertegenwoordig geen derdewereldland”. Verder gaf hij Juncker de raad om het land waaruit hij afkomstig is, Luxemburg, niet te vergelijken met Turkije: “Luxemburg is niet meer dan een stad in Turkije”.

Tijdens een toespraak in Ankara op 7 februari 2015 refereerde hij aan de vergadering met Tusk en Juncker. Erdogan pochte: “Ik ben trots op wat ik heb gezegd. Wij hebben de rechten van Turkije en de vluchtelingen verdedigd. En wij hebben hen verteld: “Het spijt ons, wij zullen de deuren openen en tot ziens zeggen tegen de vluchtelingen”. Hij ging toen door met het nogmaals dreigen:

“In het verleden hebben wij de mensen aan de poort van Europa tegengehouden. In Edirne hebben wij hun bussen tegengehouden. Dat is een paar keer gebeurd en dan zullen wij de hekken openen en wensen wij hen een goede reis, dat is wat ik heb gezegd. Wij hebben niet het woord “idioten” op onze voorhoofden staan. maar niet dat de vliegtuigen en bussen er voor niets zijn. Wij zullen tot een bepaald punt geduldig zijn en dan zullen wij doen wat nodig is”.

Gezien het bovenstaande is het ook niet zo moeilijk voor te stellen dat Turkije ijskoud Syrische vluchtelingen terugstuurt naar de oorlogsgebieden in zoals dat blijkt uit onderzoek door Amnesty International.

Zij hebben gisteren een persbericht de deur uitgestuurd waarin staat dat Turkije als sinds midden januari dagelijks minimaal honderd Syrische vluchtelingen vanuit Turkije terugstuurt naar oorlogsgebieden in Syrië.

Wie het persbericht wil lezen, kan dat hier doen.

Dit brengt Europa in een heel lastig parket, want hoewel Turkije uiteraard in alle toonaarden ontkent, lijkt het onderzoek van Amnesty International degelijk en zullen ze dit echt niet zomaar verzinnen.

Wanneer dat zo is, kan Europa geen vluchtelingen terugsturen naar Turkije.

Amnesty International spreekt van een radicale koerswijziging van Turkije. Al vijf jaar is er in Syrië. Al die tijd nam Turkije Syrische vluchtelingen op. Vluchtelingen die bij de grensovergang aankwamen met een paspoort. Zelfs vluchtelingen die illegaal in Turkije waren gekomen, mochten zich registreren.

Maar volgens Amnesty International is het nu allemaal anders. De grens met Syrië is dicht. Er komen nauwelijks nog nieuwe Syrische vluchtelingen aan in Turkije. Syriërs die er al zijn en wachten op registratie, worden geweigerd bij de aanmelding, constateert Amnesty. Ze zouden gevangen worden gezet voordat ze worden uitgewezen.

In het rapport doet Amnesty International ook een verkapte aanval op Europa. Dat sloot onlangs een deal met Turkije om de vluchtelingencrisis op te lossen. De mensenrechtenorganisatie stelt dat Europa zo wanhopig is om van die enorme stroom vluchtelingen af te komen, dat alle internationale regels en afspraken worden genegeerd.

Kortom, sultan Erdogan doet voorlopig gewoon wat hij willen een wanhopig Europa zal zich in allerlei bochten gaan wringen om het gedrag van de mafia afperser goed te praten.

video is verwijderd

 

Lees verder bij de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vervolg van de AWBZ-claim (de ’70 miljard’)

Griekenland wil opheldering IMF-lek over geplande Grieks staatsbankroet