in

Erdogan veroorzaakt grote problemen in Duitsland

Koerdische protesten tegen de Turkse invasie van Afrin zijn ontaard in geweld. De Duitse veiligheidsdiensten maken zich ook zorgen over een reeks brandstichtingen tegen Turkse instellingen. 

In worden Koerdische demonstraties tegen de Turkse invasie van het Syrisch-Koerdische bolwerk Afrin steeds gewelddadiger. In Berlijn raakten op zondag 14 politieagenten gewond bij een grootschalige Koerdische demonstratie. Bij onaangekondigde demonstraties in Hamburg werden perrons bezet en verzamelden relschoppers stenen uit de spoorbedding en gooiden die naar politieagenten, één iemand geraakte gewond door klappen in het gezicht. Ook in Düsseldorf geraakten er politieagenten gewonden bij een onaangekondigde demonstratie op de luchthaven. Er waren ook protesten in Kiel, Saarbrücken en Kaiserslautern.

Brandstichting Turkse instellingen

Daarnaast gebeurde vonden er brandstichtingen plaats bij ten minste vijf Turkse inrichtingen. Volgens de veiligheidsdiensten hangt dit waarschijnlijk ook samen met de protesten tegen het Turkse leger. Aanhangers van de Koerdische PKK gaven op het toe dat er brandstichtingen plaatsvonden. In Duitsland werd de PKK in 1993 als een terroristische organisatie bestempeld en verboden. Toch bevinden er zich nog zeker 14.000 aanhangers onder de Koerdische bevolking in Duitsland.

In de stad Ahlen werden een Turks cultureel centrum en een auto die ervoor geparkeerd stond in brand gestoken. Op zondag werden drie molotovcocktails gegooid naar een gebouw van een Turkse vereniging in Meschede. In Berlijn werd brand gesticht in een Turkse moskee. In Itzehoe werden de ramen van een moskee vernield en werd er brand gesticht in een Turkse groentewinkel.

“Oorlog in de Europese straten voeren”

Op Koerdische websites werden jongeren in het weekend opgeroepen om “een einde te maken aan de moorddadige stilte en de oorlog op de Europese straten te voeren”. Tegelijkertijd werden er campagnes aangekondigd tegen Turkse ambassades, winkels, cafés en Duitse instellingen. Als mogelijke doelwitten worden kantoren van de regeringspartijen SPD en CDU genoemd, evenals politiebureaus en rechtbanken. “Wie de oorlog tegen ons volk steunt en verdedigt, zal daarvoor de prijs moeten betalen”, stond te lezen op de website ‘Nuce Ciwan'.

De voorzitter van de Koerdische gemeenschap van Duitsland, Ali Ertan Toprak, veroordeelde de reeks aanvallen en waarschuwde voor “het overhaast opbouwen van een zogenaamd Koerdische verdenking”. Hij voegde er wel aan toe dat er daadwerkelijk jongeren onder de zijn die bereid zijn om geweld te gebruiken. “De meerderheid van de meer dan 1,2 miljoen Koerden in Duitsland zijn vredelievende mensen die altijd klaar staan om de democratie te beschermen tegen zijn vijanden”, aldus Toprak.

Lees ook eens verder bij de bron: Erdogan veroorzaakt grote problemen in Duitsland | Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britse meisjes op “Industriële Schaal” verkracht door islamitische bendes

EU verbod op Halogeen lampen gaat in op 1 september 2018