in , ,

Ernstig verwarde Edith Schippers gaat over lijken

Minister Schippers zei in een debat in de Tweede Kamer vandaag dat de groep verwarde personen lijkt toe te nemen. Zij vindt dat dit niet rechtstreeks te wijten is aan haar plan van min-600 miljoen, dat voorziet in het schrappen van een derde van de psychiatrie-bedjes in . Edith Schippers denkt nog steeds dat de maatschappij het gat dat door haar plannen in de opvang valt, wel kan dichten met mantelzorg. Maar je hoeft maar een beetje te snappen van psychiatrie, om te zien dat dat nooit gaat werken.

Al in 2011 voorspelde ik dat het gierend uit de hand zou lopen met de opvang, en dat doet het ook. Tijdens een hoorzitting afgelopen maandag in de Tweede Kamer waren meer dan tien specialisten uit de wereld van de GGZ, en  het daar roerend over eens.

Incidenten met verwarde mensen geen klein ding meer

Kamerleden Renske Leijten (SP) en Hanke Bruins Slot (CDA) waren bij deze hoorzitting aanwezig en probeerden Edith Schippers vandaag tot rede te brengen met harde feiten. Ze vroegen de minster om in ieder geval tijdelijk een pas op de plaats te maken. De gevolgen van het beleid van minster Schippers zijn namelijk, in tegenstelling tot wat zij beweert, meer dan duidelijk.

Voorzitter van de politievakbond ACP  Gerrit van de Kamp vatte het maandag eenvoudig  samen: “Vijftien tot twintig procent van de politietijd gaat op dit moment in het afhandelen van incidenten met verwarde mensen zitten, het is geen klein ding meer. De verschuiving van de GGZ naar justitie gaat steeds sneller.”

Lees verder via: ThePostOnline

Photo by bogers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark
5 jaren geleden

Heks

Wereldvreemd nieuws

Onderzoek: patiënt wil medische gegevens online inzien