in

Ernstige misstanden bij de Nederlandse fiscus

Kleine garnalen krijgen niet waar ze recht op hebben, terwijl grote vissen rechtsvervolging mogen afkopen. ‘There’s something fishy’, hier stinkt iets, zoals de Engelse uitdrukking luidt. En wel bij onze Nederlandse belastingdienst.

Het blijkt dat deze jarenlang stukken achterhield, interne memo’s ook, waardoor honderden ouders kinderopvangtoeslag misliepen. Trouw brengt deze vieze affaire nu naar buiten, en wat meer is: ‘Het bestaan van een intern onderzoek werd in juni nog ontkend door staatssecretaris Menno Snel van Financiën’!

Vrije of bevrijdende journalistiek

Het is toch weer de journalistiek die voor recht moet zorgen, door te onderzoeken, bevragen, te blijven werken om de onderste steen boven te halen in wat ruikt naar dubieuze afffaires. Wat toch in de eerste plaats de taak is van justitie, zou je denken? Vaak bekritiseerd, verguisd, ja zelfs in de gevangenis belandend, ontvoerd worden of allerergst nog: persmensen en schrijvers in het algemeen die boudweg vermoord worden.

Terwijl ze meestal niet alleen hun plicht doen, hun werk, maar ook nog eens broodnodige taken en acties van anderen, officiëlen overnemen. Die te lui, te dom, te onwetend of ongeinteresseerd zijn, of die het aan moed ontbreekt of ronduit liegen. Dit laatste geldt alvast voor staatssecretaris Snel. Ja, snel was hij in deze wel, in het ontkennen en liegen!

Procederen voor je eigen rechten

Het is me nogal een onwelriekend zootje, een moderne rechtstaat onwaardig. Ouders die tienduizenden euro’s moesten terugbetalen, onterecht. Zelf dienen aantonen dat je recht hebt op…waar je recht op hebt. Moeten procederen (dus op onnodige kosten gejaagd worden) zelfs om je recht te bekomen. Jaren moeten wachten op gerechtigheid. En dit alles terwijl de Raad van State reeds in 2017 oordeelde ‘dat de stopzetting van toeslagen onrechtmatig was’.

Net als de Ombudsman al een jaar geleden stelde ‘dat de Belastingdienst coulance zou moeten tonen en gedupeerden schadeloos moet stellen’. En toch gebeurde er niks, nada. Tot ijvere journalisten van genoemde krant schadelijke interne stukken van de Belastingdienst naar buiten brachten. Ach, het lot van kleine garnalen, we schreven het net…

Geschikt of geschift?

Grote vissen daarentegen krijgen niet alleen altijd waar ze recht op hebben (daar waken dure advocaten en financieel experts wel over), maar ook nog eens een voorkeurbehandeling wanneer het om regelrechte fraude gaat. ‘ING schikt in witwaszaak’ lezen we in de media. ‘Zo sloot het OM in het verleden al deals met SBM Offshore, Rabobank (…)’  ‘Nederland en de Verenigde Staten hebben (…) telecomconcern Telia een schikking aangeboden (…) voor omkoping’. ‘Justitie schikt met Ahold‘, ING sluist 100 miljoen weg voor trustkantoor.

De dubieuze lijst is ellenlang. Niet alleen wordt hier openlijk met twee maten en twee gewichten gewogen. Is Vrouwe Justitia inderdaad blind of sluit ze soms, wanneer het uitkomt, gewoon de ogen? Daarbij moeten we allemaal ook eens bedenken – en het is tegelijk de titel van een diepgravend artikel op Follow The Money: ‘Als een corrupt bedrijf schikt met justitie, betaalt de burger mee’:…

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

3 Comments

Laat een reactie achter
 1. De NL regering heeft een zwak voor banken en burgers worden slechts gezien als loonslaven.
  De macht van de banken is veel en veel te groot geworden. Het monetaire systeem moet op de schop met Rothschild ne 500 triljoen als staatsbank in vrijwel alle landen.

  Even ter herinnering:
  ABN/AMRO werd voor 30 miljard gekocht en vervolgens weer voor 15 miljard verkocht. De strop was uiteraard voor de burgers. Dat is ongeveer € 1000 voor iedere burger !!!!
  En dan G’land. Het land had teveel geleend bij de grote bankiers. In plaats dat de banken boeten voor hun eigen fouten wordt via de EU de schuld gelegd bij de burgers van de EU. Het zijn de burgers van de EU die rente betalen aan de grote banken. Dit klopt van geen kanten !!!!

 2. De staat der Nederlanden is een complete MAFFIA staat die de gewone bevolking gijzelt, besteelt en discrimineert! Dit is al jaren gaande en neemt steeds grotere vormen aan; met name de VVD is hieraan schuldig! Deze partij zou verboden moeten worden omdat het een criminele inslag heeft.
  Er is sprake van grote en ernstige fraudezaken die het daglicht niet kunnen verdragen en waar de burgers constant voor moeten bloeden.
  Er gaat vrijwel geen dag meer voorbij of er is weer sprake van opzienbarende fraudezaken.
  De belastingdienst meet met twee maten; de burgers worden gepakt en de bedrijven worden vrijwel niet meer gecontroleerd waardoor deze op steeds grotere schaal belasting ontduiken. Dit zal ongetwijfeld leiden tot ernstig tegenvallende belastingopbrengsten die dus door de burgers weer moeten worden opgebracht. De bekende vicieuze cirkel tot de boel vastloopt en de bevolking zwaar de klos is!
  Het wordt ook in Nederland de hoogste tijd om de “gele vestjes” massaal aan te trekken en de beuk er in te gooien voor het te laat is.
  De staat der Nederlanden gaat failliet met dit beleid en er blijft NIETS voor onze kinderen over!

  ONTWAAK en DOE ER WAT AAN!

 3. Gezien de “vele reacties” op mijn ingezonden oproep tot aktie om verdere ellende voor de bevolking te voorkomen zou ik nu willen zeggen:
  SLAAP MAAR RUSTIG VERDER STELLETJE LAMZAKKEN TOT HET ECHT TE LAAT IS!!!
  Als jullie dat zelfs niet over hebben voor je eigen kinderen en kleinkinderen dan is werkelijk alles verloren en jullie verdienen niet beter dan bittere armoede en ellende. Wel klagen en zeiken maar NIETS doen aan de situatie dat is de nederlandse burger op zijn best! Hebben jullie dan nog steeds niet door dat het streven van Den Haag en Brussel is het UITROEIEN van de middenklasse?
  Er is vrijwel geen enkel land ter wereld waar de bevolking dit allemaal accepteert. Kijk eens naar onze buren België en Frankrijk; die gaan de BARRICADEN op!

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Geen EU importheffing meer op Chinese zonnepanelen

Zonneminimum eerder begonnen, waarschuwing voor langdurige afkoeling Aarde