in

EU accepteerde Chinese coronacensuur met ‘grote tegenzin’

De is met “grote tegenzin” akkoord gegaan met de censuur door de Chinese autoriteiten van een opinieartikel van de ambassadeurs van de en haar lidstaten in over de relatie met de wereldmacht.

De krant China Daily schrapte op last van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking de zinsnede dat het zijn oorsprong had in China en van daaruit over de wereld is verspreid.

De EU liet het artikel toch plaatsen, omdat het belangrijk werd geacht andere zaken in het opiniestuk zoals mensenrechten, duurzaamheid, en multilateralisme voor het voetlicht te brengen, aldus een woordvoerder van de .

In het stuk wordt ook gepleit voor samenwerking met China in de strijd tegen het virus en bij het economisch herstel. De EU blijft zich volgens de zegsvrouw inzetten voor fundamentele vrijheden, waaronder de persvrijheid.

Onder anderen journalisten en Europarlementariërs vinden ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe superdenktank gaat het kabinet bijstaan in de coronacrisis

Plandemic Part 1 schokkende getuigenis van dr Judy Mikovits