in , , ,

EU-afspraken over buitenlandse 5G-leveranciers

Niet alleen moeten -landen bij de uitrol van , het supersnelle mobiel , speciale aandacht besteden aan de technische risicoprofielen van telecombedrijven.

Ook moeten ze bij het toewijzen van contracten rekening houden met het juridische en politieke kader waar 5G-aanbieders van buiten de EU onder vallen.

Dat hebben de EU-ministers van Telecommunicatie in Brussel afgesproken zonder de naam Huawei, de Chinese techgigant, te noemen. Sommige Europese landen willen Huawei weren uit angst dat de netwerkapparatuur kan worden gebruikt voor spionage.

“Kritische onderdelen van telecomnetwerken als 5G mogen alleen afkomstig zijn van betrouwbare leveranciers”, aldus staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). “Om de veiligheid daarvan te waarborgen, moeten we op EU-niveau samenwerken.”

EU-commissaris Thierry Breton (Interne Markt) zei dat de risico's “zonder naïviteit” onder ogen moeten worden gezien.In is het wachten op de veiling van de eerste 5G-frequenties. Dat zou nog dit jaar of begin volgend jaar gebeuren.

Eind 2021 of begin 2022 volgt een tweede veiling.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een modus operandi met routineuze leugens: de angst voor plofkraken

Geheim EU-leger en politie bestaan en Duitsland is de baas! EUROGENDFOR PESCO 2019