EU-asielagentschap blijkt één grote frauduleuze en onverantwoordelijke bende

Alle alarmbellen gingen af bij de financieel controleurs van de Europese Unie. De EASO, het EU-asielagentschap, blijkt een grote puinhoop van fraude, personeelstekort en een gebrek aan controle en verantwoordelijkheidsgevoel. Via de NRC.

Termen als ‘een kritieke personeelssituatie’ en ‘exponentieel verslechterd’ zijn verspreid over het hele rapport van de Europese Rekenkamer omtrent het EU-asielagentschap Europees Ondersteuningsbureau voor Asielzaken (EASO).

Zo is er te weinig personeel om de vacatures qua administratie in te vullen. Men krijgt het dus niet voor elkaar om voldoende vacatures op te stellen en te verwerken.

In 2015 had men nog een budget van 15,5 miljoen euro, waar dit in 2017 zo’n 70 miljoen werd. Met 54,5 miljoen extra kan een clubje van zo’n 200 medewerkers de boel dus niet op de rit krijgen.

De interne controle was een regelrechte bende waardoor ruim 10 procent van het budget, zo’n 7,7 miljoen euro, door onterechte betalingen en slecht verantwoorde aanbestedingen in de zakken verdween van de medewerkers of verkeerd terechtkwam.

Lees hier verder

RP: Niet alleen de EU agentschappen zijn een frauduleuze bende, de hele EU is dit!

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask

EASO, gevestigd in Malta, coördineert het asielbeleid van de Europese Unie.
Door de migratiecrisis kreeg het EU-agentschap een belangrijke rol.
EASO stationeert onder meer teams bij opvangcentra in bijvoorbeeld Griekenland en Italië, die assisteren bij asielaanvragen.

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: