in , , ,

EU beslist: Hongarije mag zijn grond niet alleen aan autochtonen verkopen

wil geen grond aan buitenlanders verkopen – en heeft zich daarmee weer prompt impopulair bij de gemaakt. Nu heeft het Europees Hof van Justitie (EHvJ) Hongarije veroordeeld wegens een relevante landwet.

Het schrappen van de zogenaamde vruchtgebruikrechten van EU buitenlanders op landbouwgrond in Hongarije schendt het vrije verkeer van kapitaal en het eigendomsrecht dat wordt gewaarborgd door het EU-Handvest van de grondrechten, hebben de EU-rechters dinsdag in besloten (waarbij zij benadrukten dat het onbeperkte verkeer van kapitaal in de EU van grotere waarde is dan de van de staat, die ook tot uitdrukking komt in de controle over het staatsgebied).

Reeds in maart 2018 had een Oostenrijker met vruchtgebruikrechten op landbouwgrond in Hongarije de zaak voor het Europese Hof van Justitie gewonnen. Eerder had de Europese Commissie al een procedure tegen Hongarije aangespannen wegens niet-naleving van de EU-regelgeving inzake de rechten van buitenlandse investeerders.

Het EU-Hof oordeelde destijds dat de Hongaarse regels een ongerechtvaardigde beperking van het vrije verkeer van kapitaal vormen.

In hun arrest (C-235/17) hebben de EU-rechters nu ook geoordeeld dat het wegvallen van de vruchtgebruikrechten op grond van de bestreden verordening een inbeslagneming van eigendom in de zin van het Handvest van de grondrechten vormt.

Lees verder bij de bron: fenixx

Photo by averribi


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amsterdamse autochtonen in minderheid, moeten hun plek kennen en aanpassen aan allochtone meerderheid

Mestfabrieken zijn vergeven van fraude en niet duurzaam, waarom wil de overheid ze dan zo graag?