in , , , ,

EU beveelt gedragscode: sociale netwerken zouden voorkeur moeten geven aan “traditionele media”

daar gaan we twitter facebook en e1549372761873

Een EU-commissie beveelt een gedragscode voor sociale netwerken aan in de strijd tegen nepnieuws. Deze moeten zich ertoe verbinden de voorkeur te geven aan “betrouwbare informatie van conventionele media”. Valse nieuws over “traditionele media” ziet de EU niet.

In de strijd tegen valse meldingen beveelt een EU-commissie van deskundigen een code aan met tien principes voor sociale netwerken. Deze moeten onder meer zich ertoe verbinden om “betrouwbare” informatie van “conventionele” media zichtbaarder en toegankelijker te maken voor gebruikers – dat wil zeggen om hen te bevoordelen boven alternatieve media.

Dit komt bijna neer op een oproep tot censuur van “niet-traditionele” media – ook al spreekt de Commissie over het algemeen “tegen censuur”.

5aa68dfc4c96bb046e8b456a
Leden van het Oekraïense maatschappelijk middenveld nemen hun democratische rechten op de Maidan in 2014.
Deze en andere nepnieuws zijn de afgelopen jaren enorm verspreid door de “traditionele media”.

De enquête van Euro Barometer

Volgens de verspreiding van halve waarheden en weloverwogen hoaxes op het Internet bezorgd veel Europeanen. Dus volgens de marktonderzoekers zei 83 procent van de ongeveer 26.000 deelnemers, het fenomeen is een bedreiging voor de democratie.

De traditionele media zijn verrassend relatief geloofwaardige nieuwsbronnen: The Euro barometer noemde 70 procent van de radio, televisie en 66 procent met 63 procent van de gedrukte media als betrouwbaar, terwijl pure online bronnen alleen genoten bij 26-27 procent van de respondenten vertrouwen.

Ongeëvenaarde desinformatiecampagnes van de “traditionele media”

Het resultaat van deze enquête is op zijn minst verrassend, maar in de afgelopen jaren hebben vooral de grote mediabedrijven en de publieke tv- en radiostations (de “traditionele media”) deelgenomen aan tot nu toe ongekende desinformatiecampagnes. We moeten hier alleen de uitgebreide propagandistische voorbereidingen van de oorlogen in Irak, Joegoslavië, Afghanistan, Libië en Syrië of de media die de staatsgreep in de Oekraïne flankeren, onthouden.

De afgelopen jaren hebben ook volledig nieuwe vormen van media bronnen geproduceerd: Door de schaamteloze gebruik en de waardering van minstens dubieuze informanten als Bellingcat, de Syrische Centrum voor Mensenrechten, de witte helmen of Bana van Aleppo vooral de grote westerse particuliere media bedrijven hebben hun eigen normen zo vertrapt tot ze zijn verlaagd tot de uiterst dubieuze maatregel van vandaag.

Met nepnieuws tegen nepnieuws

Tegen de massa van vermeende oorlogspropaganda die de zogenaamde mainstream uitstraalt, krimpt het (onbetwistbare) probleem van dubieuze alternatieve media bijna een kleinigheid. Een concept tegen nep-nieuws, die de nep-nieuws assemblagelijn producenten van de grote media niet aan te pakken is het papier niet waard waarop het wordt afgedrukt.

Het is eerlijk om te zeggen dat de Europese Commissie is zeer gericht op de “mainstream” media: U staat erop dat krijgt “diversiteit” van de “traditionele” media in Europa op de lange termijn – als een remedie voor Fake News.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DtF5QbOW0AAV2W6 e1543432113905

Het wordt tijd om de definitie van rechtsband tussen de overheid en de burger te heroverwegen! #belasting #gelehesjes

14572321750 d1f72feb01 putin

Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland