in ,

EU-bonzen: € 200.000,- voor hun “nieuwe” bar

screenshot 1231

De prioriteiten van de Europarlementariërs liggen blijkbaar bij de eigen verzorging en het eigen welzijn. Deze keer gaat het om de uitbreiding en nieuwe inrichting van een bar, die de parlementariërs zichzelf veroorloven met belastinggeld ter waarde van € 200.000,-

Al in april had het Europees Parlement ingestemd met de plannen om om de uit 80 plaatsen bestaande bar in het EU-gebouw in Straatsburg te vergroten en met nieuw meubilair te verfraaien. Ook een bibliotheek is het slachtoffer van de geplande uitbreiding. In het vervolg willen de parlementariërs in hun bar-restaurant, “voorzien van hoge kwaliteitsstandaards en functionele service”, eten en “een glaasje drinken”.

De omvattende renovatiewerkzaamheden van € 200.000,- moeten in januari beginnen en een half jaar duren.

De Britse Europarlementariër van Ukip, Jonathan Bullock, zegt: “Het is toch verwonderlijk dat een bar hier zo belangrijk is. Wij zullen de nieuwe ruimtes er uiteraard voor gebruiken om de Brexit gepast te vieren als deze eindelijk is afgesloten.”

Het was nog maar net bekend geworden dat de eurocraten ongeveer € 175 miljoen belastinggeld willen spenderen aan een nieuw EU-bezoekerscentrum, het zogenaamde “Huis van Europa”.

In het begin van het jaar hadden ambtenaren van het Europees Parlement nog eens miljoenen voor hun verkwistende leven geëist. De afgevaardigden hadden erop gestaan dat ze alleen al meer dan € 2 miljoen nodig zouden zijn om regelmatig tussen Brussel en Straatsburg te pendelen.

Deze geld-eis, die ook bekend werd onder de naam “Sauvignon-Farce”, zou ertoe moeten dienen om hotelkamers en “daggeld” voor eten en vermaak te financieren.

“Het heen en weer reizen van Brussel naar Straatsburg in een onnodige verspilling van geld, energie en tijd”, zei de Europarlementariër van Ukip, Jonathan Arnott, die in de begrotingscommissie van het Europees Parlement zit.

Uiteindelijk kwamen bovenop de geëiste som nog eens € 1,35 miljoen om een wagenpark inclusief chauffeurs voor de parlementariërs te kunnen onderhouden.

Het onderhoud van het Europees Parlement kost de belastingbetalers van de lidstaten ieder jaar bijna € 200 miljoen, hoewel het parlement gemiddeld slechts één week per maand gebruikt wordt.

En ook de salarissen hakken er ieder jaar enorm in. Het persagentschap dts meldt:

De salarissen van de bijna 38.000 EU-werknemers stijgen met terugwerkende kracht tot 1 juli met 1,5%. Dat meldt de “Bild”-Zeitung onder verwijzing naar een rapport van de Europese Commissie. De salarisverhogingen gelden ook voor eurocommissarissen en de Europarlementariërs.

Volgens het rapport stijgen de basissalarissen van de EU-ambtenaren van € 2.830,- naar een bedrag van € 2,872,- in de laagste loonschaal en van € 19.588,- naar € 19.882,- in de hoogste loonschaal. Vanwege extra belastingvrije toeslagen verdient een getrouwde directeur-generaal in de hoogste loonschaal nu € 23.322,- in de maand. Ter vergelijking: het salaris van bondskanselier Angela Merkel (CDU) bedraagt op dit moment € 18.388,- (zonder extra vergoedingen), aldus de krant.

Bij de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, en de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, stijgen de salarissen, inclusief toeslagen, naar ongeveer € 32.000,- in de maand – ongeveer € 500,- meer dan tot nu toe. De salarissen van de zes vicevoorzitters van de Europese Commissie stijgen, inclusief toeslagen, met ongeveer een bedrag van € 450,- naar € 30.317,-, aldus de krant. Een eurocommissaris verdient nu, met toeslagen, bijna € 400,- meer, namelijk € 26.236,-

De salarissen van de Europarlementariërs stijgen van € 8.484,- naar € 8.611,-, aldus “Bild”. De salarisverhogingen kosten de EU-belastingbetalers volgens berekeningen van de Europese Commissie ongeveer € 100 miljoen per jaar.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2017 12 20 14 40 10.getty avramopoulos

Europese Commissie: Europa is te blank, massa immigratie wordt nieuwe norm

7961501026 ca39561a6b pechtold e14220493718491

Bilderberger Pechtold ontvangt beloning van zijn meesters