in , , ,

EU-censuurregels in strijd tegen ongewenst nieuws

De Europese Commissie wil de snelle verspreiding van wat zij zien als nepnieuws en met een Europese gedragscode bestrijden. Een onafhankelijk netwerk van mensen die feiten checken moet dit ondersteunen. Daarnaast wil Brussel dat internetgiganten als Facebook, Google en Twitter meer openheid geven over waar de informatie op hun onlineplatforms vandaan komt en wie ervoor betaalt…

…Het censureren van nieuws is controversieel. Onafhankelijkheid is lastig en zoals Disinformatie al aantoonde ligt misbruik op de loer. Ongewenste of onwelvallige meningen kunnen al snel van overheidswege worden verwijderd en dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor de .

Zo kan de EU uiteindelijk prima besluiten dat berichten die negatief zijn over de EU ‘nepnieuws’ zijn, en kan juist een zeer prominente plek krijgen.

Gisteren konden we in het debat over de memo’s bijvoorbeeld nog zien hoe betrouwbaar en eerlijk de is.

Alles bij de bron; FOK!

Lees ook eens verder bij de bron: EU-censuurregels in strijd tegen ongewenst nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kort geding over aftapwet vindt pas plaats na invoering op 1 mei

Barbie leverde het bewijs van de ontwerpfout in het EPD waar velen al voor waarschuwden