in , ,

EU-dictatuur: België heeft primeur met dwangsom EU-hof over sneller internet

TheDigitalArtist / Pixabay

moet een dwangsom van 5000 per dag aan de  betalen omdat het een -richtlijn uit 2014 over snel niet volledig heeft uitgevoerd. Dat heeft het Europese Hof van  bepaald. Het is voor het eerst dat het hof in een lidstaat een dwangsom oplegt bij een eerste veroordeling.

De richtlijn schrijft voor dat bestaande infrastructuur van nutsbedrijven wordt gebruikt om breedbandinternet sneller en goedkoper aan te leggen. Het Brusselse gewest had die op 1 januari 2016 moeten hebben omgezet in wetgeving, maar dat is niet gebeurd.

De federale regering heeft dat bovendien niet goed doorgegeven aan de Europese Commissie. Die was in 2017 naar het EU-hof gestapt met het verzoek een dwangsom van ruim 6000 euro per dag op te leggen zolang er geen maatregelen worden getroffen.

In het verdrag van Lissabon uit 2007 zijn de regels voor het omzetten van EU-wetgeving aangescherpt, zodat lidstaten een inbreuk zo snel mogelijk aanpakken.

Voor die tijd kon het jaren duren voordat een boete kon worden opgelegd na een eerste veroordeling.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Flashback: Bill Clinton nam ‘ten minste’ 26 vluchten op Epstein’s Lolita Express

Alexa luistert u af: ‘Het is aan de burger én de overheid om alerter te worden’