in , , ,

EU-diplomaten delen hun ware gevoelens over Brexit-onderhandelingen in nieuwe documentaire

-functionarissen die -onderhandelingen leidden, werden op camera vastgelegd met behulp van verschillende keuzewoorden om de totale chaos te beschrijven waaraan zij blijkbaar zijn blootgesteld door afgevaardigden van de Britse premier Theresa May’s Brexit.

De fly-on-the-wall BBC-Brexit: Behind Closed Doors‘ wordt in twee delen getoond en concentreert zich op de Brexit-tegenslagen van hoofdonderhandelaar Guy Verhofstadt en zijn team van het EU-Parlement. Ondanks de beleefde, diplomatieke taal die in het openbaar werd gebruikt, waren de spanningen achter de schermen blijkbaar buitengewoon beladen, waarbij het EU-team Britse onderhandelingen ‘krankzinnig’ en ‘zielig’ maakte.

Tijdens één scène pleitte EU-onderhandelaar Michel Barnier voor iemand “stabiel, beschikbaar en betrouwbaar” van Britse zijde met wie hij de gesprekken kon voeren.

“We kunnen niet te veel van Groot-Brittannië vragen, overdrijf het niet”, reageert Verhofstadt wrang.

Na nog een nieuwe breuk in de onderhandelingen met de Britse premier leek het masker van decorum even eruit te sluipen.

“Wat de F *** is verkeerd met haar. Dat is gek … Dat is belachelijk. Zielig, zielig,” Verhofstadt’s stafchef Guillaume McLaughlin zei toen hij op de hoogte werd gebracht dat de onderhandelingen waren mislukt als gevolg van de druk van Noord-Ierland’s DUP, wiens leider Arlene Foster de Brexit-deal had laten ontsporen over de grensproblematiek met de Republiek Ierland.

In weer een andere scène die de uiterste frustratie toont die het kenmerk is geworden van het gehele Brexit-onderhandelingsproces, beschrijft Edel Rettman Crosse, de beste assistent van Verhofstadt, toenmalig Brexit-secretaris David Davis als “zijn hoofd in de f *** en wolken” eraan toevoegend dat het bestuur van May schijnbaar niet ‘echt kwaad zou zijn’ over het grensprobleem met de Republiek Ierland.”Oh, verdomde!” McLaughlin roept later op een scherm waarop May de Tory-partijconferentie vertelt dat ze hard werkt om een ​​deal te sluiten voor de Brexit.

Geschoten door de Belgische filmer Lode Desmet, die twee jaar exclusief toegang kreeg tot Verhofstadt en zijn team, de eerste helft van de documentaire werd woensdagavond uitgezonden.

Lees verder bij de bron: RT UK News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geeft Timmermans het Kalergi-plan toe? Wil oplossing voor iets wat niet zo is?

Nog meer WTF’s in Den Dolder bij faalkliniekfoutenfestival