in , ,

EU gaat Grieken helpen met asielprocedure, maar zet eigenlijk de poort nog verder open

kampt al jaren met flinke achterstanden bij de asielaanvragen. Teveel , te weinig , dus te weinig personeel, en de problemen blijven zich maar opstapelen.

De gaat nu 500 medewerkers van het Europese Agentschap voor asielzaken (EASO) naar Griekenland sturen om de achterstand weg te werken. Maar waar gaan die asielzoekers naartoe?

Griekenland kampt met een achterstand van 87.000 asielaanvragen. Er zitten momenteel zo’n 41.000 in overbevolkte kampen op eilanden en alleen al in 2019 zijn er 60.000 asielzoekers via de zee vanuit bijgekomen.

Dat Griekenland die druk niet aankan, is logisch. De druk is er echter zó hoog geworden dat een nieuwe conservatieve regering sinds 1 januari een strengere asielwet heeft aangenomen.

Daarmee zouden asielzoekers makkelijker uitgezet moeten kunnen worden.

In de praktijk komt daar echter nog niet veel van terecht, want diezelfde vraagt nu zelfs gemeenten om mee te helpen zoeken naar beschikbare hotels, terwijl er ook weer oude kampen worden heropend.

Kansloze asielzoekers zouden teruggestuurd worden naar Turkije. Maar de Europese Unie heeft natuurlijk de ‘Turkije-deal‘, waarbij is afgesproken dat alleen minderjarigen, ouderen en zieken terug worden gestuurd.

En zie daar het probleem, want dat betekent dat de rest dus gewoon op de eilanden blijft en Griekenland ze er dus niet ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Woonlasten gaan ook dit jaar weer zeer fors omhoog, OZB heeft grootste stijging in zeven jaar

Wat weet Facebook over jouw surfgedrag? Dat kun je nu bekijken