in , , ,

EU gaat Nederland verder leegtrekken: Brussels plan voor Europese WW-regeling

De Hongaarse -commissaris Werkgelegenheid en Sociale Zaken László Andor wil een Europese werkloosheidsuitkering invoeren. Dat schreef hij maandag in de Duitse krant Die Welt. In het plan van de commissaris komt er straks een gemeenschappelijk fonds waaraan alle lidstaten  betalen en waaruit een deel van de WW-uitkering wordt betaald. Duitse commentatoren noemden het direct een slecht idee. In de praktijk zal het rijke landen als  en namelijk vele miljarden kosten. Italië, tot december voorzitter van de Raad van de , wil de Europese WW-regeling de komende maanden op de Europese agenda plaatsen. De Nederlandse opstelling is nog onbekend.

De Europese WW-uitkering zal de nationale regeling in de plannen van Andor niet vervangen, maar aanvullen. De Hongaarse commissaris wil een half jaar lang een uitkering ter hoogte van 40 procent van het laatst genoten salaris. Het zou volgens de Hongaar meer stabiliteit brengen in de en noemt het WW-fonds een logisch gevolg van de oprichting van de Europese bankunie dit najaar.

via Politalk.nl.

Foto via blu-news.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vastrecht energie dupeert klant

Burgerinitiatief: Meisje naroepen of naar haar sissen? Boete!