in , , ,

EU geeft NL opdracht Bail-in regels voor banken te adopteren!

De kost ons dan wel een boel, we krijgen er wel wat voor terug. Opgedrongen Bail-Ins om precies te zijn!

The European Commission on Thursday [red. 28 mei] gave France, Italyand nine other EU countries [waaronder NL] two months to adopt new EU rules on propping up failed banks or face legal action. “If they don’t comply within two months, the Commission may decide to refer them to the EU Court of Justice”

Nu is de vraag, wat is een Bail-In? Dat is wanneer eigenaars en investeerders van verantwoordelijk worden gemaakt (i.e. moeten betalen) voor verliezen opgelopen door die bank. En dan hebben we het dus over… u en mij met een betaal en/of spaarrekening! Want u en ik zijn met ons geld op de bank tegenwoordig verantwoordelijk als investeerders voor diezelfde bank. En dank u wel, Europese Commissie!

U herinnert zich Cyprus, waar onder druk van Dijsselbloem gegrepen werd in het geld van de bevolking? Met bijbehorende heftige kapitaalrestricties, beperkingen op wat u mag opnemen. U bent nu dus geen eigenaar van uw geld meer als het staat op de bank, uw toegang is en wordt hier beperkt door de Europese Commissie voor het grijpen door bankiers.

Herinner trouwens ook dat bankiers in Cyprus de schulden van politici kwijtscholden vlak voor de crash, mooi cadeautje. Nu dus ook in , en wel binnen twee maanden, of voor de EU-rechter verschijnen!

Nederland moet nu dus van de Europese Commissie haar wetgeving aanpassen om het nog gemakkelijker te maken voor bankiers om te grijpen in uw spaargeld! Herinner daarbij: alleen ING is al twee keer groter dan heel Nederland, en banken draaien haast volledig op schulden. En U bent nu dus verantwoordelijk voor die schulden van uw bank. De“éénmalige” Cyprus-aanpak wordt nu uiteraard officieel de nieuwe normaal, ook in NL.

U denkt: depositogarantie? Blijkt ook onzin.

En dan vraagt u zich af waarom de EU graag contant geld wil gaan verbieden? Now you know.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

Photo by BlueRobot


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NHG: van Garantie tot Gruwel

G7 hebben besloten: TTIP en ISDS voor eind 2015 rond