in ,

EU geïrriteerd over sancties: VS breiden handel met Rusland uit

De Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheid, Federica Mogherini, toont haar onbehagen over de sancties tegen : terwijl de verliezen boekt, neemt de handel tussen de en Rusland toe. De EU wil Rusland nu weer sterker in de wereldpolitiek inbinden.

Federica Mogherini is van mening dat de EU een nieuw debat met Rusland moet starten, die gericht moet zijn op de beëindiging van de “confrontatie” in de .

Mogherini zei in een interview met de krant “La Repubblica”:

“De huidige situatie is heel moeilijk voor Rusland. Het zou in het belang van zijn om een bijdrage te leveren om een einde te maken aan het Oekraïne-conflict. Tegelijkertijd weten we allemaal dat Rusland niet alleen een belangrijke rol in de Oekraïne, maar ook in ë, in Iran, in het Midden-Oosten en speelt.”

De Oekraïne en de VS zouden eveneens geïnteresseerd zijn in een vreedzame oplossing. Iedereen zou “uit de logica van de confrontatie” willen komen. Maar het verwijt dat de EU te slap tegenover Rusland zou optreden en dat de VS daarentegen consequent zouden zijn, wees ze van de hand.

Mogherini letterlijk:

“Dat is een misverstand. Het is niet waar dat de Europeanen slapper zijn dan de Amerikanen. De nieuwste cijfers laten zien dat de handel tussen Rusland en de EU afneemt, terwijl de handel tussen Rusland en de VS toeneemt.”

Lees verder via E.J. Bron.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rijken werden weer rijker in 2014, Gates nog altijd nummer 1

Macht naar de verzekeraars gebracht: Premie omhoog en zorgtoeslag voor bijna iedereen minder!!