in , , ,

EU heeft geld teveel, bouwt en geeft negen hagelnieuwe state-of-the-art schepen aan Turkije

Betaald door EU: “Financed by the European Union, these 19-metre boats will be in addition to the six vessels of the same class ordered in 2016, which were delivered to Turkish Coast Guard Command the following year.

Van die pracht-units die zichzelf weer op z'n pootjes rollen als ze kapseisen.

Konden wij eigenlijk ook wel gebruiken nadat er een miljoen aan twee volstrekt nutteloze speedboten werd besteed, maar daar zul je het braafste jongetje v/d klas niet over horen!

Kijk, een doos Merci voor een goede buur.

 

Lees verder bij de bron: GeenStijl

Tijdens een ondertekeningsceremonie bij de International Organization for Migration (IOM) -kantoren in Ankara, , Vladimer Gvilava, hoofd van de missie IOM in Turkije, en Boran Bekbulat, Damen sales manager Turkije, tekende een contract voor de bouw en levering van negen Damen SAR 1906 zoek- en reddingsboten voor het Turks Kustwacht Commando.

Gefinancierd door de , zullen deze 19-meter boten worden toegevoegd aan de zes schepen van dezelfde klasse besteld in 2016, die het volgende jaar aan de Turkse kustwacht werden afgeleverd. De eerste twee van de nieuwe bestelling worden opgeleverd in de zomer van 2020, waarbij de resterende zeven in de loop van de volgende 12 maanden in gebruik zullen worden genomen. De state-of-the-art schepen zullen volgens dezelfde specificaties als hun voorgangers worden gebouwd met enige aanvullende fijnafstemming en zullen ook worden uitgevoerd door het Turkse Kustwacht Commando ter ondersteuning van hun lopende migrerende reddingsoperaties.

De SAR 1906 is ontwikkeld door Damen in nauwe samenwerking met KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsteam), de TU Delft en maritiem ontwerpbureau De Vries Lentsch, als een snelle, havengebaseerde, zichzelf herstellende reddingsboot die het hele jaar door kan. Het ontwerp is verder verbeterd in nauwe samenwerking met het Turkse kustwachtteam en aangepast voor hun specifieke activiteiten.

Het Turkse ontwerpbureau DzaynGate, gevestigd in TeknoPark in Pendik-Istanbul, werkte ook aan de aanpassingen van het ontwerp voor de nieuwe serie.

De bouw van de boten vindt plaats op de Turkse werf Damen , Damen Shipyards Antalya.

Lees verder bij de bron: damen.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De agressor is weer druk bezig: ‘Amerikaanse cyberaanval op raketsystemen in Iran’

Let op! Biologische producen, supplementen en superfoods uit China zijn je reinste bedrog