in , , , , ,

EU huurt duizenden Griekse huizen voor asieleisers met uw belastinggeld

In worden 22.000 huurwoningen beschikbaar gesteld voor 30.000 vluchtelingen.

De trekt 93,5 miljoen euro uit om de vluchtelingen nog dit jaar uit de opvangkampen te halen, maakte ze donderdag in Brussel bekend.

EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire Hulp): ,,Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in het leven van de vluchtelingen. Dit project is erop gericht ze onder te brengen in normale woningen. Zo kunnen ze een veiliger en gewoner leven leiden.”

Twintigduizend woningen worden op het vasteland gehuurd, de rest op de Griekse eilanden. Het project is in samenwerking met het -vluchtelingenagentschap UNCHR.

De commissie keurde donderdag in totaal voor 209 miljoen euro goed aan nieuwe noodhulpprojecten in Griekenland. Er gaat 57,6 miljoen euro naar asielzoekers en vluchtelingen om zelf basisbehoeften als en medicijnen te kopen.

Ze krijgen daarvoor, afhankelijk van de gezinssamenstelling, maandelijks een vast bedrag. Ook is er geld voor gezondheidszorg, psychosociale bijstand en onderwijs.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De beerput van de ECB: Uitholling van uw spaargeld en pensioen

Het Europese Gerechtshof: Lidstaten niet verplicht asielzoekers op te nemen