in , , , , ,

EU-inkomenssteun gaat vooral naar … jawel, de rijke boeren

stuart_roger_miles / Pixabay

Meer dan een derde van de EU-inkomenssteun komt terecht bij boeren die twee keer modaal of meer verdienen. Slechts een vijfde van de ondersteuning gaat naar boeren die ondanks de steun nog steeds onder het wettelijk verdienen.

Dit blijkt uit een het Rapport bij de Nationale Verklaring 2019 van de Algemene Rekenkamer.

In dit rapport is onderzocht of de Europese landbouwsubsidies deugdelijk zijn besteed. Een van de beleidsdoelen van de EU is om boeren te voorzien van een redelijke levensstandaard.

Het is echter onduidelijk wat daar exact onder verstaan wordt.

Dankzij de steun is het aandeel boeren dat ten minste twee keer modaal verdient gestegen van 15% naar 24%. Het percentage boeren dat onder het bruto minimumloon zitten is dankzij de steun gedaald van 52% naar 36%.

In een reactie op het onderzoek erkent minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) dat er bij grotere boerenbedrijven meer steun terecht lijkt te komen dan nodig.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Toetsingsbureau: ICT overheid nog steeds grote bende, staatssecretaris wil bureau opheffen

Jouw gezondheid: Hier zit 5G in het EMF-spectrum