in ,

EU intensiveert strijd tegen ‘illegale online-inhoud’ (Introduceert censuurbeleid)

Nou, dat was natuurlijk een kwestie van tijd, maar het is zover: de EU dicteert dat sites als Youtube, Twitter, Facebook en Google ‘illegale online-inhoud’ binnen 1 uur na uploaden moet verwijderen. Want ‘De verspreiding van illegale online-inhoud ondermijnt het vertrouwen van de burgers in het internet’…

Jaja, dat censuurgedrag kennen we van de EU ondertussen maar al te goed. EU-kritiek is fascisme, en moet dus binnen 1 uur verdwijnen. En we weten ondertussen ook hoe die EU-Taskforce tegen ‘Nepnieuws’ rolt. We weten wat de EU niet wil (kritiek op haarzelfkritiek op haar beleidkritiek op haar propagandavaderlandsliefdenatiestatenVvMU) en we weten ook wat de EU wel wil (immigratiepropagandamachtgrootbedrijfcentraal bestuur, censuureigen leger). We kennen het ondertussen, de EU en haar gedachtenpolitie.

Wat de EU verstaat onder ‘illegale online-inhoud’? Haat. En dan vooral ‘Hate Speech’, want dat kan je zo lekker eenzijdig interpreteren. Pat Condell legt het duidelijk en correct uit:

“Als jij denkt dat je de aan jouw kant hebt, dan weet je niet wie je tegenover je hebt. De waarheid is incorrect en daarom ontoelaatbaar. Als je denkt dat je de aan jouw kant hebt, vergeet het dan maar. De wet beschermt nu gevoelens, alleen niet jouw gevoelens. Jouw gevoelens zijn haat.

Wat met je recht voor vrijheid van meningsuiting zoals beschermd onder de universele , vraag je, optimisch? Goeie poging, maar we weten beide dat in de echte wereld de mensenrechten niet van toepassing zijn op de verkeerde opinies. Ben je gek geworden? De verkeerde opinies zijn haat! Gevoelens staan tegenwoordig boven rationele argumenten. Rationele argumenten, wanneer die iemands gevoelens kwetsen, zijn, je raad het al, haat.”

De EU gaat dus elke vorm van kritiek onder staatsdwang binnen 1 uur laten verwijderen van internet. Tegelijkertijd blijft het uiteraard opdringen. GeenStijl beschrijft deze censuuractiviteiten  helaas weer goed:

We weten derhalve inmiddels hoe de ‘progressieve’ pendule zwaait, zeker waar het over de aanpak van “hatespeech” en “nepnieuws” gaat. Big Brussel wil de burger beschermen, zegt het. Wij zeggen: the powers that be willen hun eigen machtspositie beschermen door Vrije Geluiden die op internet ongehinderd hun weg naar het daglicht weten te vinden, terug te snoeien en te smoren. Dat zeggen we niet zomaar, dat zeggen we omdat de Duitse censuurwet al heeft aangetoond dat (machts-) kritische geluiden, zoals die van AfD-politici, sneller gejorist worden dan regressieve retoriek van enge imams. Zo blijven Libiërs die in saffie-selfies maken na een lekker potje eerwraak op hun zus gewoon online, evenals ërs die in Duitsland snijwond-selfies maken na het doodsteken van hun vrouw. Maar twee gekozen AfD-politica zagen hun social accounts afgesloten worden na wat kritische tweets op Merkels migratie-manie. [Linkjes naar zorgwekkende maar ‘legale’ online inhoud verwijderd]

Het EU Ministerie van Waarheid slaat met deze censuurmaatregel helaas weer een mooie slag. Je staat erbij, je kijkt ernaar, en je ziet de vrijheid van meningsuiting verdwijnen recht voor je eigen ogen.

We weten beide dat in de echte wereld de mensenrechten niet van toepassing zijn op de verkeerde opinies. Ben je gek geworden? De verkeerde opinies zijn haat!

Vrijheid van meningsuiting nu dus weg: de realiteit is een verkeerde opinie is haat. Tegelijkertijd wordt je nu ook online volcontinu -saboterende propaganda opgedrongen. De censuur zal ondertussen alleen maar erger worden… Dit gaat zo niet lang meer goed, beste mensen…

Lees ook eens verder bij de bron:Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weinig mensen weten hoe ons economisch systeem werkt

Duitse wet tegen haatberichten levert fors minder meldingen op dan verwacht