in ,

EU investeerde meer dan 100 miljoen euro in drie Poolse ‘spookluchthavens’

De heeft meer dan 100 miljoen aan overgemaakt voor de bouw van op zijn minst drie ‘spookluchthavens' waar onvoldoende passagiers zijn om ze rendabel te maken. Dat meldt Euractiv. Het resultaat zijn ‘glimmende nieuwe terminals waar zelfs in het piekseizoen geen ziel te bespeuren is' en nog meer miljoenen die worden gespendeerd om luchtvaartmaatschappijen aan te trekken.

Polen is zeker geen uitzondering. Zo'n 80 luchthavens in trekken minder dan 1 miljoen passagiers per jaar en zo'n driekwart daarvan draaien op verlies.

De luchthaven van het Spaanse Castellon bijvoorbeeld is al drie jaar open maar er is nog nooit één enkele vlucht vertrokken of aangekomen. Een van de exponenten van de de Spaanse vastgoedbubbel – de luchthaven van de Spaanse stad Ciudad Real -werd vorig jaar geveild, nadat die in april van 2012 definitief dicht ging.

De curator wilde op zijn minst een bod van 5% van de investeringswaarde van 1.100 miljoen euro ophalen, maar ving daarbij bot. Een tweede veiling wordt momenteel georganiseerd.

Lees verder via EU investeerde meer dan 100 miljoen euro in drie Poolse ‘spookluchthav….

 

Foto via Showbits


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat u het alvast even weet: ‘Kerst brengt dit jaar zware griep’

Handelsovereenkomsten, de EU en het IMF