in

EU komt in actie: ‘Tijdperk van zelfregulering nepnieuws door sociale media is voorbij’

In oktober 2018 kwam Brussel samen met Facebook (ook eigenaar van Instagram en ), (eigenaar van YouTube) en Twitter tot een gedragscode waarbij de bedrijven beloofden de verspreiding van op hun platformen tegen te gaan.

“Maar we moeten verdergaan en omgaan met de tekortkomingen die uit pure zelfregulering naar voren zijn gekomen”, aldus Eurocommissaris Jourova.

Door strenger toe te zien op de handhaving, wil de Europese Commissie voorkomen dat bedrijven als Facebook en Google geld verdienen aan desinformatie op hun platformen. Ook wil Brussel betere manieren ontwerpen om nepaccounts te bestrijden.

De regels moeten vastgesteld worden in de Digital Services Act, die later deze maand wordt gepresenteerd. In de conceptregels staat dat internetbedrijven verantwoording moeten afleggen over hun algoritmes en advertenties op hun platforms moeten delen met toezichthouders en onderzoekers.

Nadat de regels zijn gepresenteerd, moeten ze nog langs de -lidstaten en het Europees Parlement voordat ze formeel in werking kunnen treden.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook in Zwitserland is er geen spoor van de dodelijke pandemie te vinden

Universitair team VS waarschuwt: veranderen DNA kan grote gevolgen hebben, maar vaccins komen er toch aan