in ,

EU koopt coronavaccin van GSK en Sanofi

julientromeur / Pixabay

De Europese Unie is dicht bij een deal voor tot wel 300 miljoen doses van een coronavaccin dat farmaceuten Sanofi GlaxoSmithKline (GSK) ontwikkelen.

De verkennende gesprekken zijn afgerond, maakte Brussel bekend zonder financiële details te geven.

Eerder werd ook al bekend dat de twee farmaceuten 2,1 miljard dollar van de Verenigde Staten krijgen voor de ontwikkeling van het vaccin.

Het Amerikaanse geld is bedoeld voor verder onderzoek naar het middel en het opschalen van de productiecapaciteit voor het vaccin. In ruil voor de financiering verzekeren de Amerikanen zich van zeker 100 miljoen doses van het vaccin, als dit middel effectief blijkt te zijn tegen het virus.

Daarnaast krijgen de VS een optie voor nog eens 500 miljoen doses van de Franse en Britse farmaceuten.Eerste helft 2021Sanofi en GSK verwachten op zijn vroegst in de eerste helft van 2021 goedkeuring in de VS voor hun vaccin aan te kunnen vragen.

Daarvoor moeten ….

verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Italiaanse Schout-bij-nacht: “Er komen honderden voormalige ´buitenlandse ISIS-strijders´ naar Italië”

Hou op hoor! 73% van de Nederlanders vindt een mondkapjesplicht PRIMA