in ,

EU leger in de maak: Nederland tekent voor interventiemacht Macron

Nederland en zeven andere Europese landen willen meedoen aan het initiatief van de Franse president voor een zogenoemde interventiemacht, om sneller te kunnen reageren op bedreigingen voor de Europese veiligheid.

Zo’n reactiemacht kan snel optreden bij bijvoorbeeld een veiligheidscrisis buiten Europa of natuurrampen, zonder te hoeven wachten op besluitvorming van de NAVO en EU .

Naast Nederland en Frankrijk tekenen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Estland, België en Denemarken voor het ‘Europese Interventie Initiatief’, zei de Franse minister van Defensie Florence Parly tegen de krant Le Figaro. Italië wacht nog af.

Nederland tekende samen met vijf andere landen ook voor deelname aan een snel reactieteam dat kan worden ingeschakeld bij een cyberaanval. De landen zeggen in een intentieverklaring elkaar te zullen bijstaan. Het gaat om Litouwen, Estland, Kroatië, Spanje en Roemenië.

Namens Nederland zette defensieminister Ank Bijleveld haar handtekening bij een vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie in Luxemburg.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Steun óók het vrije alternatieve nieuws zonder censuur

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Grootschalige criminaliteit teistert Londen

Griekenland: de zogenaamde schuldenvermindering is een goocheltruc