in ,

EU leger in de maak: Nederland tekent voor interventiemacht Macron

en zeven andere Europese landen willen meedoen aan het initiatief van de Franse president voor een zogenoemde interventiemacht, om sneller te kunnen reageren op bedreigingen voor de Europese veiligheid.

Zo’n reactiemacht kan snel optreden bij bijvoorbeeld een veiligheidscrisis buiten Europa of natuurrampen, zonder te hoeven wachten op besluitvorming van de en EU .

Naast Nederland en tekenen , het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, , en Denemarken voor het ‘Europese Interventie Initiatief’, zei de Franse minister van Defensie Florence Parly tegen de krant Le Figaro. wacht nog af.

Nederland tekende samen met vijf andere landen ook voor deelname aan een snel reactieteam dat kan worden ingeschakeld bij een cyberaanval. De landen zeggen in een intentieverklaring elkaar te zullen bijstaan. Het gaat om Litouwen, Estland, Kroatië, Spanje en Roemenië.

Namens Nederland zette defensieminister Ank Bijleveld haar handtekening bij een vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie in Luxemburg.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grootschalige criminaliteit teistert Londen

Griekenland: de zogenaamde schuldenvermindering is een goocheltruc