in , , , ,

EU: lidstaten en Turkije kunnen niet omgaan met rampen, daarom krijgen jullie het geldslurpende rescEU kado

eugeniu / Pixabay

De rampenbestrijdingsdienst van de Europese Unie kan vanaf volgende week worden uitgerold. De lidstaten gaven donderdag hun zegen aan een akkoord over het zogenoemde rescEU-programma. De regeling wordt volgende week officieel ondertekend en treedt een dag later in werking.

De dienst moet zorgen voor meer slagvaardigheid bij het bestrijden van bosbranden, aardbevingen, overstromingen en andere rampen.

Op verzoek van een getroffen land kunnen uit een gezamenlijke reservepool blusvliegtuigen, boten, waterpompen, veldhospitalen en medische teams worden ingezet, ook in , , Servië, Macedonië, Montenegro en .

Er is ruim 200 miljoen euro beschikbaar. Kosten die lidstaten maken om materieel te moderniseren of repareren worden voor driekwart vergoed.

Een meerderheid van de keerde zich vorige maand tegen rescEU, met als argument dat de -landen het prima onderling afkunnen. Het was mosterd na de maaltijd: in Europa was al in december een politiek akkoord gesloten.

Volgens Carmen Daniela Dan, minister van Binnenlandse Zaken van tijdelijk EU-voorzitter Roemenië, garandeert rescEU dat hulp op tijd arriveert, ook als gelijktijdig meerdere rampen plaatsvinden.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Claims over depressies die weg gaan door gezond eten blijken niet te onderbouwen

Politie steeds minder snugger: faal nummer 5329884230847, vandaar dat ze alleen nog flitsen?